Jandarmeria își explică intervenția în forță de la sosirea lui Dragnea la ÎCCJ

| 15 apr, 14:38

Jandarmeria Capitalei anunță ridicarea unor persoane și recomandă cetățenilor să manifeste înțelegere față de măsurile luate la sosirea lui Liviu Dragnea la sosirea la ÎCCJ.

Sosirea lui Liviu Dragnea a creat o busculadă de nedescris în faţa instanţei. Jurnaliştii au fost împinşi fără motiv de jandarmi, iar protestatarii #rezist s-au contrat cu susţinătorii şefului PSD. Dragnea a ajuns la 10.50 la Curtea Supremă, flancat de zeci de jandarmi şi bodyguarzi.

La reproșul corespondentei Realitatea TV legat de felul în care au acționat, inclusiv împotriva jurnaliștilor, jandarmii s-au apărat cu o replică neașteptată. ”Și asta inseamna violență, ca v-am împins?”.

Ulterior, Jandarmeria a dat publicității un comunicat.

”În legătură cu evenimentele de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Serviciul Informare Relații Publice și cu Publicul comunică următoarele:

Trei persoane au fost conduse la secția de poliție în vederea identificării și luării măsurilor legale pentru nerespectarea măsurilor de ordine dispuse.

Sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție face parte din categoria obiectivelor de importanță deosebită pentru activitatea statului, a cărui pază este asigurată permanent cu jandarmi, conform Hotărârii de Guvern nr. 1486 din 2005 privind asigurarea pazei şi protecției obiectivelor, bunurilor și valorilor cu efective de jandarmi.

S-au luat măsuri de ordine și siguranță publică și în zona exterioară a obiectivului, având în vedere prezența a două grupuri de persoane.

Suntem în măsură să adaptăm dispozitivul de jandarmi în funcție de numărul de persoane prezente în spațiul public, cu scopul de a nu periclita bună desfășurare a activităților instituției și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Recomandăm participanților să manifeste înțelegere față de măsurile luate și să adopte un comportament civilizat.

Pe parcursul evenimentului, o să revenim cu detalii.”, arată Jandarmeria Capitalei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ