Jean-Claude Juncker: Sunt împotriva incriminării românilor de pe piaţa europeană a forţei de muncă

| 12 dec, 2014

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a afirmat, în cursul unei dezbateri organizate de televiziunea austriacă, că este împotriva atitudinii incriminatoare potrivit căreia polonezii, românii şi bulgarii de pe piaţa europeană a forţei de muncă au o 'mentalitate fundamental infracţională', relatează vineri cotidianul britanic The Telegraph.

"Sunt complet împotriva incriminării tuturor polonezilor, românilor şi bulgarilor de pe piaţa europeană a muncii ca având o mentalitate fundamental infracţională. Sunt oameni care muncesc şi îşi câştigă veniturile', a declarat Jean-Claude Juncker.

În plus, planul lui premierului David Cameron de a reduce accesul imigranţilor la beneficii sociale 'îi bate' şi îi criminalizează pe est-europenii care au mers să lucreze legal în Marea Britanie, a mai declarat preşedintele Comisiei Europene, citat de The Telegraph.

'Mai ales în Marea Britanie, care a luptat mereu pentru extinderea Uniunii Europene, trebuie să se pună capăt discriminării ţărilor pe unicul motiv că, de obicei, merge bine când sunt stigmatizaţi alţii. Uneori pare mai potrivită autoflagelarea', a continuat Juncker.

Citeşte şi: Juncker îşi prezintă proiectul mandatului său. Cum va distribui cele 300 miliarde de euro

Cu acelaşi prilej, preşedintele Comisiei Europene a subliniat că 'dreptul fundamental al libertăţii de circulaţie a forţei de muncă nu poate fi pus sub semnul întrebării, pentru că, dacă pune sub semnul întrebării libertatea de circulaţie a lucrătorilor, Marea Britanie trebuie să ştie că într-o bună zi va fi pusă sub semnul întrebării şi libertatea circulaţie a capitalurilor'.

Aflat sub presiunea opiniei publice şi a eurofobilor, premierul David Cameron a pledat recent pentru limitarea accesului la ajutoare sociale pentru imigranţii din Marea Britanie care provin din Uniunea Europeană.

Planul său, a cărui punere în aplicare rămâne incertă, prevede introducerea unui interval de patru ani înainte ca imigranţii să poată avea acces la anumite avantaje, cum ar fi reduceri de taxe sau locuinţe sociale. O măsură care vizează în primul rând muncitorii slab calificaţi veniţi mai ales din Europa de Est

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 dec, 2014
munca la domiciliu
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ