JENANT: Gafe incredibile la Paris, înaintea vizitei lui KLAUS IOHANNIS

| 06 feb, 13:17

Indezirabili sau scârboşi. Aşa sunt catalogaţi invitaţii recepţiilor organizate de ambasada României la Paris şi Institutul Cultural Român. Scriitorul Eugen Mihăiescu a făcut publică o scrisoare care scoate la iveală o gafă monumentală făcută de directoarea ICR.

Aceasta a redirecţionat din greşeală un fişier din bucătăria internă a ambasadei trimis de secretară alături de invitaţia propriu zisă la un eveniment la care va participa şi preşedintele Klaus Iohannis.

Eroarea a fost posibilă cu ocazia organizării unei recepţii la Paris cu personalităţi din diaspora. Evenimentul va avea loc pe 10 februarie şi îl va avea ca invitat şi pe preşedintele Klaus Iohannis. Numai că organizatorii s-au întrecut în gafe de-a dreptul jenante. Directoarea ICR, Yvette Fulicea, a scris mail-ul de invitaţie direct pe cel primit de la secretara ambasadorului şi astfel a redirecţionat şi un fişier "Excel" de uz intern care conţine comentarii deloc respectuoase la adresa invitaţilor. Întreaga situaţie a fost făcută publică de scriitorul Eugen Mihăiescu care a transmis scrisoarea trimisă de unul dintre invitaţi ambasadorului României la Paris în care atrage atenţia asupra gafei incredibile. 

”Găsescu o bună parte din bucătăria internă a Ambasadei: cine invită pe cine. Eu, de pildă, sînt invitat de X, adică de nimeni, ci doar aşa, în virtutea inerţiei. În sfîrşit, consider că este o gafă monumentală faptul că în acest fişier o serie de persoane primesc calificativul «indezirabil», iar un domn pe care nu-l cunosc apare definit drept «scîrbos»!”, a afirmat scriitorul Radu Portocală.

Şi nu este singurul aspect lipsit de diplomaţie din lista răspândită. 

”Găsesc în el menţiunea, repetată de mai multe ori, «vrea cu soţia», care dă impresia că a fost scrisă avînd în minte cuvîntul «miloge ». Bănuiesc că asta e pricina modificării care apare în versiunea a doua a invitaţiei: «strict personală, valabilă pentru o singură persoană/2 persoane » Las de-o parte faptul că directoarea Institutului Cultural pune virgule peste tot unde ar fi trebuit să fie puncte - detaliu fără nici un interes într-un context în care limba română este mutilată aproape de toţi cei care o folosesc”, s-a plâns scriitorul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ