Jianu: În 2016 vor fi mai mulţi cei care vor folosi internetul decât cei care vor avea electricitate

| 13 mai, 2013

Peste 3 miliarde de utilizatori de internet vor exista în întreaga lume până în 2016, telefonia mobilă urmând să atragă peste 5 miliarde de utilizatori în acelaşi interval de timp, a declarat luni Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), la seminarul "Reţelele de socializare şi tineretul: dinamica schimbării în spaţiul francofon".

"Până în 2016 vor fi mai mulţi oameni care vor folosi internetul, decât cei care vor avea acces la electricitate. Acest seminar este deosebit de important, deoarece astfel putem avea acces la gradul de utilizare a internetului în diverse ţări ale lumii. România se numără printre ţările în care există o utilizare importantă a internetului, fiind unul dintre primele state la nivel european şi mondial care introduce pe scară largă reţelele 4G", a spus Florin Jianu. Potrivit acestuia, procesul de creştere a digitalizării are impact pe trei paliere importante: economic, social şi al guvernanţei.

Prezentă la eveniment, Victoria Popescu, corespondent naţional pentru francofonie din România şi ministru plenipotenţiar la Ministerul Afacerilor Externe, a pus accent atât pe avantajele, cât şi pe riscurile pe care le presupune utilizarea internetului, informează Agerpress.

"Trebuie să înţelegem atât avantajele, cât şi riscurile pe care le presupune utilizarea internetului în rândul tinerilor. În acest scop, în luna iunie va fi adoptată Strategia Agenda Digitală a României, care va avea o puternică dimensiune educaţională", a declarat Viorica Popescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ