Joe Biden despre ocaua lui Cuza: Investitorii vor să fie tratați cu măsura corectă

| 21 mai, 2014

Joe Biden a declarat, miercuri, că în lupta împotriva corupţiei şi pentru crearea unui climat economic favorabil este nevoie de politicieni care să înţeleagă că Guvernul trebuie să-i servească pe oameni, nu propriile interese.

Joe Biden a relatat parabola despre ocaua lui Cuza, arătând că aceasta este ilustrativă pentru modul în care gândesc investitorii de azi despre piaţa globală.

'Investitorii vor să facă afaceri unde sunt trataţi corect şi unde există transparenţă. Ei ştiu să deosebească măsura adevărată de cea falsă. (...) Am învăţat că este nevoie de judecători fără frică, poliţişti şi procurori curajoşi care lucrează 14 ore pe zi pentru a investiga infracţiuni complexe şi care ignoră presiunile şi intimidările pentru a se asigura că se face dreptate. Este nevoie de lideri în comunitatea de afaceri care să înţeleagă că lupta împotriva corupţiei este utilă pentru toată lumea pentru că îmbunătăţeşte climatul de afaceri şi generează creştere economică. E nevoie de politicieni care să înţeleagă că guvernul există ca să servească oamenii, nu propriile interese, e nevoie de o presă independentă, protejată de presiuni din afară', a spus Biden, într-un discurs susţinut la Palatul Cotroceni.

Pe de altă parte, demnitarul american a subliniat rolul societăţii civile şi al fiecărui cetăţean în protejarea sistemului democratic.

'Aşa cum niciun om nu poate trăi fără sânge, democraţia nu poate supravieţui fără participarea activă a cetăţenilor. Societatea civilă este sângele dătător de viaţă al democraţiei. Ne bazăm pe societatea civilă să scoată la iveală nedreptăţile, să dea voce minorităţilor şi grupurilor marginalizate. Aici, în Sala Unirii, ne aşteptăm de la dumneavoastră să fiţi promotorii demnităţii, să protejaţi drepturile fudamentale tuturor oamenilor, ale femeilor, romilor, evreilor, pentru că toţi sunt copii ai lui Dumnezeu şi merită să fie trataţi în mod egal şi cu respect', a afirmat vicepreşedintele american.

El a arătat că societatea civilă a schimbat lumea şi o poate face în continuare.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ