Judecătorii Curții de Apel Constanța întrerup activitatea câte 30 de minute, începând de astăzi

| 13 mar, 11:21

Judecătorii Curții de Apel Constanța au decis continuarea protestelor, întrerupând activitatea câte 30 de minute, de miercuri și până în 22 martie. De asemenea, judecătorii se delimitează de scrisoarea șefilor de parchete și tribunale, care au cerut Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii să ia atitudine în privința protestelor magistraților.

 

Adunarea Generală a judecătorilor Curții de Apel Constanța, întrunită la cererea a 32 de judecători, a decis să continue protestele și demersurilor pentru abrogarea dispozițiilor Ordonanței 7.
Astfel, s-a hotărât, cu majoritate de voturi, respectiv 27, suspendarea activităților de judecată pentru o durată de 30 minute, în intervalul orar 9.30 - 10.00, cu excepția cauzelor urgente, în perioada 13 - 22 martie.
De asemenea, judecătorii întruniți în Adunarea Generală s-au delimitat de scrisoarea celor 30 de șefi de parchete și 30 de șefi de tribunale, între care și conducerea Curții de Apel Constanța, prin care se cerea Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii să ia atitudine în privința protestelor magistraților.
"Aduce la cunoștința opiniei publice că poziția exprimată de către conducerea Curții de Apel Constanța în cuprinsul scrisorii adresate Consiliului Superior al Magistraturii de către președinții și vicepreședinții curților de apel din România la data de 10.03.2019 nu reprezintă voința colectivului de judecători ai Curții de Apel Constanța, această opinie fiind exprimată în afara unui mandat acordat în baza unei adunări generale sau a altor forme de consultare internă”, spun magistrații Curții de Apel Constanța într-un comunicat de presă.
Judecătorii Curții de Apel Constanța au mai protestat în perioada 26 februarie - 1 martie, prin suspendarea activității pentru 30 de minute.

Aproximativ 30 de preşedinţi şi vicepreşedinţi ai curţilor de apel cer Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să ia măsuri în legătură cu formele radicale de protest ale unor magistraţi, susţinând că judecătorul Cristi Danileţ nu este reprezentativ pentru justiţia din România. Duminică, un apel similar a fost semnat de 30 de președinți și vicepreședinți de tribunale. Astăzi, de la ora 18.00, în fața Palatului de Justiție din București este anunțat un nou protest al magistraților, nemulțumiți de refuzul Guvernului de a abroga integral Ordonanța 7.
Asociația “Forumul Judecătorilor din România”, Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” și Asociația ”Inițiativa pentru Justiție” au transmis luni că modificările aduse Ordonanței 7 printr-o nouă OUG ignoră voturile a mii de magistrați și spun că protestele aparțin miilor de judecători și procurori români care le desfășoară zilnic, neavând legătură cu susținerile individuale sau cu interesul personal al vreunui magistrat ori om politic, și au singurul scop de a contribui la menținerea statului de drept în România. Cele trei asociații mai spun că delimitarea de proteste a 31 de președinți sau vicepreședinți de curți de apel, respectiv 30 de președinți sau vicepreședinți de tribunale, reprezentând 1,3% din judecătorii din România, respectiv 0,8% din magistrații români, fără a avea mandate de reprezentare din partea colegilor lor, constituie un demers insignifiant, fără influență asupra majorității judecătorilor și procurorilor din România.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ