Judecătorul Cristi Danileţ: Parlamentarii fraternizează cu infractorii

| 18 dec, 09:49

"Dacă modificările preconizate vor intra în vigoare, organele legii vor fi lipsite de instrumentele pentru identificarea şi pedepsirea infractorilor. Nu ştim de ce parlamentarii trebuie să fraternizeze cu infractorii. Lupta aceasta împotriva anticorupţiei va duce la afectarea dosarelor obişnuite, cele cu tâlhari, hoţi, violatori, unde nu vor mai putea fi folosite anumite probe", a declarat Cristi Danileţ.

Potrivit fostului judecător de la CSM, în cursul zilei de azi toţi magistraţii vor protesta în localităţile reşedinţă de judeţ,, cel mai mare protest fiind organizat în Capitală, unde delegaţiile din toată ţara se întâlnesc la Curtea de Apel.

"Este halucinant cum parlamentarii îşi închipuie că pot controla dosarele magistraţilor retezând din instrumentele cu care aceşti trebuie să opereze. Cei mai buni specialişti pe legile justiţiei sunt magistraţii, noi lucrăm de 15 ani cu legile astea. Atâta vreme cât toţi magistraţii au un punct de vedere negativ, dacă justiţia pică, rămâne o singură putere totalitară, cea a Parlamentului. Tirania majorităţii nu are de-a face cu democraţia", a explicat Danileţ

Judecătorul spune că modificările la legile penale sunt făcute cu un "amatorism cras", sunt modificările care nu au justificare.

"Când toată țara și se opune, când ai Comisia Europeana, când ai 4 mii de magistrați care votează împotriva legilor, cred că e nebunie să le votezi și să le publici în Monitorul Oficial", a mai spus Danileț.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ