Judeţul din România în care s-au depistat alte 4 focare de boala limbii albastre

| 19 sep, 2014

Încă patru focare de 'boala limbii albastre' au fost indentificate vineri, în judeţul Brăila, potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

'În urma monitorizării animalelor din speciile receptive la boala limbii albastre de pe teritoriul judeţului Brăila, au fost identificate patru focare de boală bluetongue în localităţile Esna şi Râmnicelu, câte un caz, şi în localitatea Movila Miresii două cazuri. Planul de măsuri pentru eradicarea bolii 'bluetongue' pe teritoriul judeţului Brăila, cu modificările şi completările ulterioare, aprobat prin Ordin al Prefectului judeţului Brăila se va pune în aplicare şi în zonele unde au apărut noile focare', se arată în comunicatul ISU Brăila, potrivit Agerpres.

Primul caz de 'boala limbii albastre' a fost confirmat în judeţul Brăila pe 8 septembrie, într-o gospodărie din localitatea Ulmu, unde din zece probe ridicate una a fost cu rezultat pozitiv.

Din ordinul prefectului de Brăila, preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Vasilica Vîlcu, pentru eradicarea focarului de 'boala limbii albastre', confirmat în localitatea brăileană Ulmu, toate târgurile de animale din judeţul Brăila sunt închise până pe 5 octombrie. 'Proprietarii de stâne nu au voie să mute animalele din amplasamentul actual până la data de 5 octombrie 2014, iar dacă acest lucru se impune, nu o pot face fără permisiunea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila. Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila va monitoriza modul de îndeplinire a măsurilor cuprinse în plan', a informat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian.

Măsurile luate de ISU au vizat plasarea sub supraveghere oficială a gospodăriilor în cauză, izolarea animalelor şi interzicerea deplasării lor din şi în gospodăriile respective.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ