Jumătate din indicii bursieri româneşti au crescut cu peste 8%, de la începutul anului

| 02 mar, 19:39

Jumătate dintre indicii bursieri din România au crescut cu peste 8%, de la începutul anului, iar BET, care arată evoluţia celor mai tranzacţionate 13 companii de pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, a urcat cu 8,49%.

Cea mai mare apreciere, 8,64%, a fost înregistrată de BET-NG, care arată evoluţia companiilor listate pe piaţa reglementată, care au domeniul principal de activitate energia şi utilităţile aferente.

BET-BK, indice construit pentru a putea fi folosit ca benchmark de către administratorii de fonduri, dar şi de alţi investitori instituţionali, a crescut cu 6,69%, BET-XT (reflectă evoluţia preţurilor celor mai tranzacţionate 25 de companii de pe Piaţa Reglementată a BVB, inclusiv societăţile de investiţii financiare (SIF-uri), s-a apreciat cu 7,83%, iar BET-TR (reflectă atât evoluţia preţurilor companiilor componente, cât şi dividendele oferite de acestea), a crescut cu 8,54%.

Indicele BETPlus, ce reflectă evoluţia companiilor româneşti listate pe piaţa reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecţie referitoare la lichiditate şi la valoarea acţiunilor incluse în free float, cu excepţia societăţilor de investiţii financiare (SIF-urilor), are un plus de 8,2%.

Cea mai mică creştere, 6,18%, este consemnată la BET-FI, indicele SIF-urilor.

De la începutul anului au fost 41 de şedinţe de tranzacţionare, iar valoarea totală a tranzacţiilor se cifrează la peste 2,64 miliarde lei, cu o valoare medie zilnică de 64,9 milioane lei.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ