Kelemen: Acciza poate fi aplicată, nu va influenţa mult preţurile şi vor beneficia toţi cetăţenii

| 31 mar, 2014

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat, luni, că UDMR consideră că taxa de 7 eurocenţi pe combustibil poate fi aplicată, arătând că din calcule rezultă că nu are o influenţă extrem de mare asupra preţurilor.

"Este o taxă care poate fi aplicată, mai ales în condiţiile în care aceste sume se duc către infrastructura rutieră, către construcţia de autostrăzi. Noi am făcut calcule şi am văzut că nu are o influenţă extrem de mare asupra preţurilor, deci nu explodează inflaţia şi noi considerăm că este nevoie de aceste sume de bani pentru infrastructura rutieră, pentru construcţia autostrăzilor", a spus Kelemen Hunor, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

El a spus că vor fi sume suficiente pentru demararea de lucrări, fiind vorba de câteva sute de milioane de lei, iar influenţa nu va fi de nici 0,1% asupra infleţiei, adăugând că nu vor creşte preţurile.

"O parte din aceste sume vor fi către transportatori rutieri mari. Din acest moment, considerăm că, atât timp cât sumele vor fi folosite pentru infrastructura rutieră, vor beneficia toţi cetăţenii", a mai spus Kelemen.

El a adăugat că administraţia funcţionează în fiecare zi şi, din acest punct de vedere, nu vor fi costuri suplimentare care să greveze bugetul central.

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis o nouă scrisoare, luni, premierului Victor Ponta, în care îl "roagă" să renunţe la introducerea de la 1 aprilie a accizei de 7 eurocenţi la combustibil, deoarece este "o măsură cu multiple efecte negative la nivelul populaţiei".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ