Kelemen Hunor: Anul 2015 a fost unul al regresului în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor

| 17 dec, 13:53

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că anul care se încheie a fost unul al regresului din punct de vedere al drepturilor comunităţii maghiare, potrivit Agerpres.

''În urma tragediei de la clubul Colectiv, putem spune că România a încetat să fie o ţară în care faptele nu au consecinţe. Dar, dintr-o altă perspectivă, pot să spun că această performanţă nu este o performanţă în toate domeniile şi sub toate aspectele ei, fiindcă din punct de vedere al drepturilor comunităţii maghiare, 2015 a fost un an foarte prost, în mod evident un an al regresului. De la începutul anului şi până la acest moment au fost multe evenimente, multe iniţiative şi multe decizii şi hotărâri în diferite instituţii ale statului prin care s-a încercat, pe de o parte, limitarea drepturilor obţinute prin lege şi, pe de altă parte, victimizarea, culpabilizarea -şi acest lucru mai ales în spaţiul public, datorită dezbaterilor foarte animate- comunităţii maghiare după evenimentele de la Târgu Secuiesc', a afirmat Kelemen Hunor. 

Potrivit acestuia, faptul că UDMR a fost în opoziţie s-a repercutat negativ în ceea ce priveşte relaţiile dintre majoritate şi minoritatea maghiară. 

''UDMR s-a aflat în opoziţie şi am simţit acest lucru de foarte multe ori, mai ales în acţiunile guvernului care a fost în funcţiune până în noiembrie. Am simţit de foarte multe ori acţiuni şi decizii în această privinţă prin care şi climatul între majoritate şi minoritate a fost schimbat şi înrăutăţit, cu toate că intenţia noastră şi interesul nostru a fost şi rămâne de a stabili nişte relaţii echilibrate şi, dacă se poate, relaţii bazate pe încredere între români şi maghiari'', a menţionat preşedintele UDMR. 

În context, Kelemen Hunor a spus că evenimentul cel mai important al anului care se încheie a fost schimbarea Guvernului Ponta cu un guvern de tehnocraţi. 

''Cel mai important eveniment al anului 2015, dacă ne uităm la aspectele generale, este schimbarea Guvernului Ponta după evenimentele foarte tragice din noiembrie. Schimbarea guvernului înseamnă şi o altă modalitate de abordare, poate o modalitate atipică, ieşită din tiparul consacrat, fiindcă vorbim despre un guvern tehnocrat, despre un guvern care (...) are o majoritate şi nu are minoritate, nu are opoziţie. Este o invenţie foarte interesantă, un guvern care nu are o majoritate clară conturată, stabilită printr-un acord politic, dar nu are nici opoziţie. Parcă toată lumea susţine, toată lumea este alături de acest guvern. Noi am spus că democraţia nu se poate fără o majoritate clară, o majoritate politică, dar nu se poate nici fără opoziţie', a completat preşedintele UDMR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 dec, 12:35
Janel
KELE(d)EMENT
SI CE AI FI VRUT TU sa progreseze ? Te visai cumva in locul lui ponta sau Johannis ??
Atitea drepturi nu au nci oagari in tara lor mai nea gulas !!
Poate vine un Moldovean la cirma tari , atunci sa vezi tu "drepturi" ce o sa va dea !
Primul DREPT va fi acela de a emigra daca nu va convine in ROMANIA ! Ai inteles ? ROMANIA !
17 dec, 14:36
Alina
loc de muncă
Vrei sa-ti imbunatatesti viata?
Noi iti oferim sansa unui castig substantial. Nu rata oportunitatea de a-ti rotunji veniturile prestand o activitate usoara, muncind la domiciliu. Ai nevoie de cunostinte minime de utilizare a calculatorului si internetului. Plata castigurilor este garantata prin contract legal de comision oferit din prima zi. Pentru detalii trimite un mail cu textul PROIECT la adresa [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ