Kelemen Hunor: Decapitarea TVR nu va rezolva problema datoriilor

| 09 sep, 14:41

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat miercuri că problema datoriilor TVR trebuie soluționată cât mai repede și trebuie găsită o rezolvare la nivel guvernamental.

"Sunt convins că se poate realiza ștergerea datoriei TVR către bugetul de stat. Până nu se va șterge această datorie e puțin probabil că televiziunea se va relansa. Nu actuala conducere a acumulat datoriile. Decapitarea televiziunii nu va rezolva problema, nu dispar datoriile și vor fi mai mulți bani", a declarat Kelemen Hunor.

Potrivit liderului UDMR, guvernul ar trebui să vină cu această soluție și ar trebui să discute cu Comisia Europeană, pentru că nu ar fi vorba despre un ajutor de stat ci un serviciu public.

"S-a mai întâmplat și în alte cazuri, în alte state și s-a ajuns la o soluție. (...) Restul datoriilor către terți se poate reeșalona mult mai ușor. Acest lucru trebuie urmat de o restructurare a Televiziunii Române. Este un serviciu public extrem de important și nu trebuie o discuție politică în acest moment că ar strica și mai mult situația", a susținut președintele UDMR.

În opinia sa, o soluție ar fi, dacă Guvernul nu dorește ștergerea datoriei către stat, modificarea legii de funcționare în sensul de a prelua cheltuielile și bugetul TVR la bugetul statului, dar în anumite limite.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ