Kelemen Hunor discută cu premierul Victor Ponta la Palatul Victoria

| 14 iul, 2014

Kelemen Hunor, ministrul Culturii, se află la Palatul Victoria pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri că se va retrage din toate funcţiile deţinute în Cabinetul Ponta, ca urmare a unei decizii luate într-o şedinţă a Consiliului Permanent al Uniunii.

Citește și: ULTIMA ORĂ! Kelemen Hunor pleacă din Guvern. Ce se întâmplă cu UDMR

Reuniunea Consiliului Permanent al UDMR a fost determinată de situaţia creată după ce Guvernul, prin Ministerul de Externe, a susţinut poziţia Comisiei Europene referitoare la Iniţiativele cetăţeneşti 'Minority SafePack', potrivit căreia Uniunea Europeană nu are competenţe atribuite în baza dispoziţiilor tratatelor fundamentale iar drepturile minorităţilor sunt reglementate de legislaţia naţională.

'Am discutat miercuri cu premierul, dar am aşteptat şedinţa noastră de azi, nu am făcut publică această soluţie, această înţelegere, fiindcă trebuia să aşteptăm şi discuţia noastră. Nu era necesară nicio aprobare în ce priveşte soluţia de compromis. Eu am prezentat care ar fi soluţia de compromis, toată lumea a zis că în aceste condiţii putem să găsim o soluţie, pe care am prezentat-o, soluţia rămânerii noastre la guvernare şi retragerea mea din funcţiile de ministru şi vicepremier. (...) Am discutat cu premierul înainte să vin la conferinţa de presă, luni dimineaţă ne întâlnim şi vom analiza când e momentul oportun, sunt lucruri administrative care trebuie rezolvate', a declarat Kelemen Hunor după şedinţa de vineri a Consiliului Permanent al UDMR de la Cluj-Napoca.

El a mai spus că funcţiile de vicepremier şi ministru al Culturii rămân la UDMR şi că persoana care le va ocupa va fi desemnată după momentul demisiei sale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ