Kelemen Hunor: În premieră, Partidul Civic Maghiar va primi două locuri pe listele UDMR

| 06 oct, 12:01

Partidul Civic Maghiar (PCM) va primi două locuri eligibile pe listele UDMR, unul în judeţul Covasna şi celălalt în judeţul Mureş, a declarat joi, la Arad, într-o conferinţă de presă, preşedintele formaţiunii politice, Kelemen Hunor.

"Este o premieră faptul că vom merge în alegeri împreună cu PCM-ul, faptul că oferim acestui partid două locuri eligibile pe listele noastre, ei urmând să candideze sub sigla UDMR Am mai făcut anul acesta încă un pas prin care încercăm să întărim solidaritatea internă, lucru pe care îl consider extrem de important. Nu este însă vorba de o alianţă, ci de un acord pe care l-am parafat săptămâna trecută, în urma căruia PCM va primi două locuri eligibile pe listele noastre, unul în judeţul Covasna şi unul în judeţul Mureş", a precizat Kelemen Hunor. 

Liderul UDMR a menţionat că, în acest an, conducerea partidului a decis să ofere un loc eligibil unuia dintre judeţele de unde Uniunea a primit în fiecare an electoral voturi, dar nu are şansa de a trimite un reprezentant în Parlament. 

"Am oferit locul 4 pe lista pentru Camera Deputaţilor din judeţul Harghita, un loc eligibil în opinia noastră, unui coleg din judeţul Sibiu, care a condus mai mulţi ani organizaţia UDMR din municipiul Sibiu. Mesajul pe care ne-am dorit să îl transmitem prin această candidatură a fost acela al creşterii solidarităţii interne în cadrul comunităţii maghiare din România. De asemenea, am dorit să transmitem faptul că UDMR este deschis colaborării cu oricare formaţiune politică maghiară din România. Adică noi deschidem poarta şi credem că, la alegerile parlamentare din decembrie, competiţia trebuie adusă în interiorul UDMR-ului pentru că într-o altă competiţie nu va câştiga niciuna dintre formaţiunile politice şi nici comunitatea maghiară nimic în plus", a mai spus Kelemen Hunor. 

Kelemen Hunor este prezent la Arad pentru a lua parte la manifestările comemorative ocazionate de împlinirea a 167 de de la data executării de către trupele habsburgice a celor 13 generali, conducători ai Revoluţiei de la 1848-1849, precum şi de împlinirea a 125 de ani de la data inaugurării Statuii Libertăţii, operă a sculptorului Zala Gyorgy, din Budapesta, ridicată în memoria celor 13 generali. 

Cu prilejul împlinirii a 125 de ani de la inaugurarea Statuii Libertăţii, asociaţia cu acelaşi nume, condusă de Kiraly Andras, a realizat o medaliei aniversară, realizată în 300 de exemplare la Monetăria Statului din Budapesta. Medalia a fost oferită unor instituţii din România şi Ungaria, foştilor premieri care au condus Guvernul între anii 1999 şi 2004 ş altor personalităţi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ