Kelemen Hunor susţine ideea ca 10 mai să devină Ziua Naţională

| 15 mai, 2013

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declară că ar susţine iniţiativa potrivit căreia 10 mai să devină zi naţională în cazul în care s-ar formaliza şi în scris, motivând că în istoria fiecărui stat "există mai multe momente".

"Eu cred că e o idee bună, iar dacă ar fi după mine aş susţine o astfel de iniţiativă. Aşa cum sunt state care au două-trei zile naţionale, fiindcă în istoria fiecărui stat există mai multe momente, cred că nu ar deranja pe nimeni. Eu personal aş susţine o astfel de iniţiativă, dacă se va formaliza şi în scris şi va exista o dezbatere", a spus liderul UDMR.

În legătură cu 1 Decembrie, Kelemen a afirmat că Uniunea respectă istoria fiecăruia, ceea ce nu înseamnă că această dată este potrivită.

"Desigur, noi am spus de fiecare dată că istoria ne-a despărţit de foarte multe ori, dar viitorul trebuie să ne unească şi punctul nostru de vedere rămâne neschimbat: respectăm istoria şi tradiţiile românilor şi aşteptăm respect reciproc pentru istoria şi tradiţiile noastre", a spus  Kelemen.

În urmă cu câteva zile, preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara că ar putea susţine ideea ca data de 10 mai, când este serbată regalitatea, să devină o a doua sărbătoare naţională, după ziua de 1 Decembrie, precizând că propunerea ar putea fi luată în discuţie şi la revizuirea Constituţiei.

Printre propunerile de modificare a Constituţiei publicate de cetăţeni pe forumul constituţional se numără şi schimbarea Zilei Naţionale de la 1 Decembrie la 10 Mai "pentru că e cald", spune cel care a venit cu această idee.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ