Kelemen Hunor: UDMR nu va renunţa la funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier

| 09 oct, 2014

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi seară, că a vorbit cu premierul Victor Ponta, care va anunţa vineri persoana care va asigura interimatul la conducerea Ministerului Culturii, dar a precizat că UDMR nu va renunţa nici la portofoliul respectiv, nici la funcţia de vicepremier.

'Am discutat (cu Victor Ponta -n.r), dar este atributul premierului să facă acest anunţ. Eu ştiu despre cine este vorba, dar aşteptăm până mâine. Da, am discutat astăzi după-masă şi mâine va face un anunţ premierul. Va fi un interimat şi în termen de 45 de zile vom face o nominalizare. Atât pot să vă spun în acest moment', a menţionat Kelemen Hunor, după ce a participat la o dezbatere publică pe tema autonomiei.

El a subliniat că cele două funcţii guvernamentale vor rămâne la UDMR. 'Când e vorba de această perioadă de interimat, cel care va asigura interimatul va asigura ambele funcţii. Pentru noi nu e o problemă foarte importantă, 45 de zile nu e prea mult, este un interimat constituţional şi până când se finalizează acest interimat vom face o propunere', a afirmat Kelemen Hunor, adăugând că 'şi portofoliul şi funcţia de vicepremier rămân la UDMR'.

Pe de altă parte, secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, pentru AGERPRES, că este posibil ca ministrul UDMR Attila Korodi să preia interimatul la Ministerul Culturii. 'Este decizia primului ministru. Poate să fie şi de la UDMR, în acest caz Korodi Attila, fiind singurul membru în Guvern al UDMR, sau un alt ministru. Va avea loc o consultare a primului-ministru cu domnul Kelemen Hunor şi sunt sigur că vor ajunge la un consens', a menţionat Kovacs Peter.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ