Kelemen Hunor (UDMR): Programul nostru politic poate fi considerat un program veritabil pentru orice guvernare

| 14 noi, 11:41

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni că programul electoral al Uniunii 'poate fi considerat un program veritabil pentru orice guvernare'.

'Uniunea s-a pregătit pentru aceste alegeri cu un program politic complet care răspunde la toate aşteptările societăţii noastre. Eu cred că programul nostru politic, electoral, poate fi considerat un program veritabil pentru orice guvernare', a declarat, în conferinţă de presă, liderul UDMR. 

El a menţionat că programul UDMR se referă la problemele sociale, economice, de sănătate, de infrastructură din toate domeniile. 

'Noi am propus o abordare, dacă pot să spun aşa, generalistă, dar în acelaşi timp am încercat să dăm răspunsuri credibile şi nu promisiuni demagogice, populiste. Binenţeles, programul nostru are şi un capitol foarte consistent care răspunde la aşteptările comunităţii maghiare. Dar, aşa cum noi am spus de fiecare dată, indiferent că eram la guvernare sau în opoziţie, şi am şi demonstrat, prin domnul ministru Cseke sau alţi miniştri, colegi de ai mei, suntem pregătiţi să dăm răspunsuri la toate aşteptările societăţii', a precizat Kelemen Hunor. 

În contextul în care cea mai mare îngrijorare a oamenilor este legată de stabilitatea locurilor de muncă, de salarii, de sănătate şi de pensii, Kelemen Hunor a afirmat că, în opinia UDMR, trebuie să se proiecteze o creştere a salariilor în România, în funcţie de creşterea economică, etapizat, în patru ani, găsind un echilibru în interiorul bugetului. 

Kelemen Hunor a reafirmat că în perspectiva centenarului Unirii de la 1918, România ar trebui să pregătească o nouă Constituţie. 

'Trebuie să plecăm de la promisiunile de la Alba Iulia, de bun simţ, în spirit european: în cultură, în educaţie, în administraţie şi în justiţie - folosirea limbii materne, fără nicio restricţie, şi prin aleşi de către comunităţile etnice. Asta era promisiunea. Nu e mare filozofie, nu e nimic complicat sau extravagant. Noi considerăm că acele promisiuni trebuie considerate literă de lege', a spus Kelemen Hunor. 

Liderul UDMR va participa, în cursul zilei, la vernisajul unei expoziţii legată de Revoluţia ungară din 1956, la întâlniri cu reprezentanţii cultelor religioase tradiţionale maghiare, cu cadrele didactice şi cu reprezentanţi aleşi ai comunităţii locale maghiare (primarii şi viceprimarii din judeţ).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ