Klaus Iohannis a ajuns să se roage frumos pentru votul lui Traian Băsescu

| 27 aug, 2014

Poziția lui Klaus Werner Iohannis față de Traian Băsescu a glisat lin în ultimele luni, de la "proiectul nostru nu are nicio legătură cu Băsescu", pe la începutul lunii iunie, la "nu am nimic special împotriva lui Băsescu", la începutul acestei săptămâni. Acum, candidatul ACL se face ghiocel în fața președintelui și speră că acesta îi va acorda votul în turul doi.

PNL și PDL au încercat de mai multe ori în ultimele luni să simuleze un conflict cu Traian Băsescu și PMP, îndeletnicire dificil de realizat, ținând cont că toți aceștia au poziții comune pe temele de actualitate: reducerea CAS, modificările aduse legii educației sau amnistia fiscală pentru pensionari și mame.

Simulacrul de competiție între ei nu se face de dragul ipoteticului electorat de dreapta, ci pentru a păcăli alegătorii anti-băsiști, adică cei care nu ar mai pune în veci ștampila pe cineva girat de Traian Băsescu. Klaus Werner Iohannis nu vrea să fie asociat direct cu președintele, dar nu se va da în lături când Băsescu îi va oferi susținerea.

“Sunt convins că va face lucrul cel mai bun și că mă va susține”, a cerut edilul Sibiului ca un mielușel de la președinte, în ultima emisiune la care a participat. De ce i-ar cere Iohannis susținerea lui Traian Băsescu dacă cei doi nu ar avea niciun proiect politic de viitor împreună? Și, mai mult, de ce i-ar mai cere susținerea acestuia din moment ce Băsescu a afirmat deja că între Victor Ponta și Klaus Iohannis, l-ar vota pe candidatul PNL în al doilea tur?

Citeşte şi: SONDAJ: Iohannis, mai periculos pentru Ponta în turul 2 decât Antonescu

Politețurile pe care le face Iohannis mai nou în direcția Cotroceniului ar putea fi semnalul unei cooperări mai strânse între cei doi, după ce președintele a refuzat să răspundă dacă a avut sau nu întâlnirea secretă la Vila Lac 3. Însă nu poți să nu râzi văzând cum Iohannis, candidatul în jurul căruia Băsescu și-a împrăștiat iepurii, vorbește cu umilință despre speranța că președintele poate îi va acorda votul în alegeri.

După ce proiectul Albă ca Zăpada și-a demonstrat limitele, Traian Băsescu a decis că e mai bine să trimită în luptă cei șapte pitici. Între timp, dintre aceștia, Somnorosul Antonescu a renunțat la cursă, Înțeleptul MRU a preferat să fuzioneze, iar Rușinosul Predoiu i-a cedat locul lui Mutulică Iohannis. Desigur că rămân în cursă Morocănoasa Macovei și Hap-Ciu Udrea, dar orice parior își dă seama că preferatul lui Băsescu rămâne Mutulică!

Așa că, dragă Mutulică, nu-ți face griji, ai toată susținerea președintelui! Iar tu nu trebuie să faci nimic! Hap-Ciu va zbiera pentru tine și Morocănoasa va calomnia pentru tine, timp în care tu poți sta să privești liniștit firele de iarbă și procentele cum cresc.

Citeşte şi: VICTOR PONTA: Dacă doamna Udrea ajunge în turul II, ne vom întâlni în dezbateri televizate

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 aug, 2014
ANTONESCU C - - -
CĂCĂCIOŞII
UN NEAMŢ SPURCAT CARE A FĂCUT COMERŢ CU COPII ŞI UN BEŢIV IMPUŢIT =DOI BUNI PRIETENI ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ