Klaus Iohannis a anunţat când va demisiona din funcţia de primar al Sibiului

| 27 noi, 2014

Preşedintele ales Klaus Iohannis va demisiona din funcţia de primar al municipiului Sibiu marţi, 2 decembrie, potrivit unei informări a Primăriei.

Klaus Iohannis este primar al municipiului Sibiu din anul 2000.  Atribuţiile primarului au fost preluate de viceprimarul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Astrid Fodor, care este, totodată, considerată unul dintre favoriţi în viitoarele alegeri pentru funcţia de edil al Sibiului.

Klaus Iohannis a fost ales primar al municipiului Sibiu, la 30 iunie 2000, în al doilea tur de scrutin, din partea FDGR. În 2004 a fost reales cu 88,7% din voturi. La alegerile locale din 2008 a obţinut un nou mandat de primar, întrunind 83,2% din opţiuni. De asemenea, a fost reales în funcţia de primar al Sibiului la alegerile locale din 10 iunie 2012.

A iniţiat numeroase contacte cu investitori străini şi cu oficiile Uniunii Europene. Sub angajamentul său, municipiul Sibiu a fost numit Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2007 (împreună cu Luxemburg).

Reprezentanţii Prefecturii Sibiu au precizat că primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, va deveni oficial preşedinte al României după depunerea jurământului, în 22 decembrie.

 

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ