Şedinţă CSAT. Ce s-a discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării UPDATE

| 30 iul, 09:38

Klaus Iohannis a ţinut o şedinţă extraordinară a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în lipsa premierului Victor Ponta. Temele dezbătute au fost făcute publice abia după încheiere şedinţei.

UPDATE 16.27. Administraţia Prezidenţială a dat un scurt comunicat de presă, în care a precizat temele discutate în CSAT. Acestea au fost situaţia din Rusia şi defrişările de păduri, potrivit comunicatului.

"Membrii Consiliului au analizat evoluţiile de securitate din proximitatea flancului estic al NATO, impactul regional şi consecinţele pentru România ale acestor evoluţii, precum şi preocupările mai ample la nivel aliat faţă de riscul escaladării situaţiei din proximitatea geografică sudică a Alianţei Nord-Atlantice.

De asemenea, în cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, au fost analizate riscurile şi vulnerabilităţile la adresa patrimoniului forestier naţional, determinate de defrişările ilegale, cu impact major asupra climatului de afaceri şi, implicit, în planul prejudicierii bugetului general consolidat de stat", se arată în comunicat.

De asemenea, Administraţia Prezidenţială a precizat şi cine a participat la şedinţă, având în vedere că premierul Victor Ponta intrase deja în concediu, iar presa anunţase absenţa a încă doi miniştri componenţi ai CSAT.

"La şedinţă au participat viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea; ministrul Apărării Naţionale, domnul Mircea Duşa; ministrul Afacerilor Externe, domnul Bogdan Aurescu; ministrul Finanţelor publice, domnul Eugen Orlando Teodorovici; directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul Eduard Hellvig; directorul Serviciului de Informaţii Externe, domnul Mihai-Răzvan Ungureanu; şeful Statului Major General, domnul general-locotenent Nicolae Ciucă; consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, domnul Ion Oprişor și secretarul CSAT, domnul general de brigadă Mihai Şomordolea", se mai arată în comunicat.

 

UPDATE 13.30. Surse politice citate de RomâniaTV susţin că pe ordinea de zi a CSAT se află, printre altele, bugetul Apărării şi situaţia lui Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Bugetul Apărării ar putea intra în atenţia CSAT prin prisma recentei rectificări bugetare, corelată cu acordul politic semnat de toate partidele politice, care s-au declarat de acord cu obiectivul alocării a 2% din PIB pentru Apărare până în 2017.

Cât despre Mişu Negriţoiu, numele lui apare implicat într-o tranzacţie financiară care a încălcat embargoul impus de SUA Iranului, în perioada în care Negriţoiu era preşedintele ING România.

Citeşte şi: MIŞU NEGRIŢOIU, acuzat de fapte foarte grave când era şef la ING

Şedinţa CSAT a fost confirmată miercuri de Administraţia Prezidenţială, care a anunţat programul preşedintelui Klaus Iohannis pentru joi.

"Ora 14.00, Palatul Cotroceni, Sala CSAT - şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării", anunţă Palatul Cotroceni.

Ordinea de zi încă nu a fost făcută publică.

 

Klaus Iohannis a convocat o şedinţă a CSAT, miniştrii membri ai Consiliului Suprem de Apărare a Ţării find anunţaţi prin SMS. Până la această oră, nu a apărut niciun anunţ oficial de la Administraţia Prezidenţială privind convocarea şedinţei CSAT şi nici ordinea de zi, cum se procedează de obicei. Şedinţa anterioară a CSAT a fost anunţată cu o zi înainte de a avea loc, pe 8 iunie, iar Palatul Cotroceni a făcut publică şi ordinea de zi.

Potrivit legii pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, şedinţele CSAT se convoacă trimestrial sau de câte ori este nevoie.

Art 6 (1). Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se convoacă de preşedintele acestuia, trimestrial sau ori de câte ori este necesar.

Ultima şedinţă CSAT a avut loc pe 9 iunie, iar la aceasta a participat şi Victor Ponta, în calitate de vicepreşedinte CSAT, care a discutat cu preşedintele ţării despre Strategia de Apărare a Ţării, dar şi despre defrişările ilegale.

Şedinţa a fost convocată chiar după ce premierul Victor Ponta a intrat în concediu. Şeful executivului i-a delegat vicepremierului Gabriel Oprea atribuțiile prim-ministrului privind conducerea operativă a Guvernului, în perioada 29 iulie-9 august. 

Citeşte şi: Victor Ponta a delegat atribuțiile de conducere operativă a Guvernului. Gabriel Oprea, pentru a doua oară premier

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 iul, 06:18
Florin
Nou si special!
Daca te-ai saturat sa muncesti pentru altii, daca vrei sa-ti construiesti o situatie financiara si sa devii om liber, daca ai incredere in tine si-n capacitatea ta de a realiza tot ceea ce-ti propui, eu iti pot oferi o solutie. Depinde numai de tine sa o valorifici. Trimite "INFO" La adresa de email: [email protected] si vei primi mai multe detalii.
31 iul, 06:17
Florin
Cea mai noua oferta de lucru!
Daca te-ai saturat sa muncesti pentru altii, daca vrei sa-ti construiesti o situatie financiara si sa devii om liber, daca ai incredere in tine si-n capacitatea ta de a realiza tot ceea ce-ti propui, eu iti pot oferi o solutie. Depinde numai de tine sa o valorifici. Trimite "INFO" La adresa de email: [email protected] si vei primi mai multe detalii.
30 iul, 21:38
nicoleta
Start bani acum! Avem nevoie urgent de colaboratori seriosi care isi doresc castiguri suplimentare in timpul liber, cu un sistem de lucru part-time. Oferim si contract de comision. De asemenea, asiguram si instruire gratuita. Pentru mai multe detalii, trimiteti o cerere la adresa de email: [email protected]
30 iul, 10:12
George Stoica
CSAT-ul il convoaca presedintele cand este cazul...
nu trebuie ceruta parerea unui plagiator
cand a plecat PM la turci,pe cine a anuntat :pe Mirel Palada Pufosul?
30 iul, 07:34
Florin
Castigati imediat!
Ultima sansa! Bani acum!
Atentie! Acest sistem imbunatatit este indispensabil celor care vor neaparat sa castige mai multi bani in timpul liber. NU aveti obligatii! Trebuie doar sa aplicati niste instructiuni simple! Castigurile incep imediat, din prima luna! Nu e nevoie sa construiti retele formate din oameni! Este necesar sa aveti putin timp liber. Solicitati acum detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ