Klaus Iohannis a semnat decretele pentru numirea a 5 consilieri: Dan Mihalache se află printre ei

| 22 dec, 2014

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretele pentru numirea în funcție a primilor săi consilieri, informează Administrația Prezidențială.

Printre aceștia se numără Sorin Dan Mihalache, Dan Andrei Muraru și Adrian-George Scutaru.

În comunicatul Președinției nu se precizează pentru ce domenii au fost aleși consilierii, singurul pentru care se precizează fiind George Scutaru. Acesta va fi consilier pentru securitate națională.

Decretele semnate de președintele României:

- Decret pentru numirea domnului Sorin-Dan Mihalache în funcţia de consilier prezidenţial;
- Decret pentru numirea domnului Dan-Andrei Muraru în funcţia de consilier prezidenţial;
- Decret pentru numirea domnului Cosmin-Ştefan Marinescu în funcţia de consilier prezidenţial;
- Decret pentru numirea doamnei Tatiana Niculescu Bran în funcţia de consilier prezidenţial;
- Decret pentru numirea domnului Adrian-George Scutaru în funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională.


Președintele Klaus Iohannis a primit luna trecută o scrisoare semnată de un grup de intelectuali - în frunte cu Pleşu, Liiceanu sau Tismăneanu - care îi cereau să renunţe la numirea lui Dan Mihalache în funcţia de consilier prezidenţial.  Drept răspuns, Iohannis a publicat pe Facebook un mesaj în care îîi asgura pe aceștia că va rămâne credincios promisiunilor și angajamentelor pe care le-a luat față de românii din țară și din străinătate. 

O altă numire controversată este cea a lui Cosmin-Ștefan Marinescu. Profesorul de economie, conferenţiar universitar la Academia de Studii Economice, a fost acuzat de Comitetul Research Papers in Economics că ar fi copiat mai multe pasaje, fără să citeze opera şi autorul în mai multe articole scrise de el.

Totodată, George Scutaru a fost criticat după ce a cerut în 2007 desființarea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a Serviciului Român de Informații (SRI), susținând că sunt comandate de președintele Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 dec, 2014
Burjoa
Opa !
Intelectualii lasati cu deshtu in c... Bravos !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ