Klaus Iohannis a tranșat cu cancelarul federal problema alocațiilor copiilor românilor din Austria

| 26 iun, 17:48

Președintele Klaus Iohannis a precizat vineri că a discutat cu cancelarul federal al Austriei, Werner Faymann, despre declarația ministrului de Externe austriac privind nivelul alocațiilor pentru copiii muncitorilor străini, arătând că poziția acestuia este o opinie personală, și nu a Guvernului său.

"Am avut o discuție cu domnul cancelar federal Werner Faymann pe această temă. M-a asigurat că acea poziție exprimată de ministrul de Externe nu este poziția Guvernului federal austriac și nu reprezintă nici poziția domniei sale. Acea abordare este o opinie personală a domnului ministru de Externe al Austriei", a spus Iohannis, la Bruxelles, unde a participat la reuniunea Consiliului European de Vară.

Citește și:  Tensiuni diplomatice între România și Austria. Reacția MAE la afirmația SCANDALOASĂ făcută de un ministru austriac

Ministrul de Externe austriac, Sebastian Kurz, explica în presă faptul că alocația în cuantum de 160 de euro pe care o plătește statul austriac pentru copii ar trebui să fie redusă pentru copii români, până la nivelul celei din România, dublată recent până la 84 lei pentru copiii peste 2 ani, adică aproximativ 20 de euro.

Citește și:  Ministrul austriac de Externe, nemulţumit de alocaţiile plătite copiilor români de ţara sa

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ