Klaus Iohannis – abordare şocantă despre cei care au copii: au pierdut ocazia să fie bogaţi

| 26 aug, 2014

Poate că liderul PNL încearcă să ne dovedească cât de liberal este domnia sa, nu doar în vorbă ci şi în acţiuni, adică în speculații imobiliare desfăşurate, cum spune chiar domnia sa, din aproape în aproape.

Dinamica apoape previzibilă legată de miturile pe care mass-media le ţese în jurul anumitor politicieni este că, în momentul în care opinia publică îşi dă seama de diferenţa între realitate şi ficţiune, politicianul în cauză pierde aproape peste noapte încrederea de care a beneficiat anterior. Din acest punct de vedere, cazul lui Klaus Iohannis ar putea deveni în curând unul de manual, imaginea de cavaler al dreptei venit pe un cal alb de la Sibiu să salveze România fiind din ce în ce mai şubredă.

Niciun alt subiect nu este mai dăunător pentru liderul PNL decât cel al celor şase case pe care edilul le deţine şi care sunt cam greu de justificat din veniturile declarate oficial de Iohannis. De fapt, despre imobilele deţinute, edilul a vorbit şi luni seară declarând că: "Am vândut şi am cumpărat altele, şi iar le-am vândut, şi iar am cumpărat. A fost relativ simplu, atunci au fost ieftine casele, mulţi saşi plecaseră din Sibiu, deci lucrurile au decurs din aproape în aproape. În afară de asta...ce să vă spun. Noi nu avem copii, deci alţii au investit în copii, în educaţia copiilor, noi am investit în imobile. Lucrurile sunt absolut simple, absolut transparente (...) Ne propuneam cu siguranţă să avem ceva pentru bătrâneţe".

Citeşte şi: O intrebare pentru Klaus Iohannis

Această explicaţie nu este singulară şi îi face concurenţă unei alte declaraţii mai vechi aparţinând lui Iohannis, în care  încerca din răsputeri să ne convingă că şi-a adunat averea imobiliară din meditaţii. Acum, liderul PNL a furnizat şi ce-a de-a doua parte a explicaţiei fantasmagorice legate de cum și-a obţinut averea, şi anume că nu a avut copii.

Nu am ce zice, domnul Iohannis, care şi de această dată a ratat ocazia de a elimina speculaţiile legate de cum a acumulat de-a lungul anilor o avere considerabilă, pare să aibă un sistem de valori foarte interesant. Poate că, pe logica domniei sale, toţi ar trebui să renunţăm la a mai avea o familie pentru a ne căpătui aşa cum a făcut-o edilul sibian. Sau poate că, pentru aceia dintre noi care au deja copii, ar fi mai util din punct de vedere pecuniar să nu mai investim în ei, ci în case şi terenuri.

Dacă acest cinism venea din partea oricăruia dintre cetăţenii acestei ţări poate că nu ar fi fost o problemă atât de mare, dar domnul Iohannis va veni peste câteva luni să ne ceară voturile printr-un program care, aşa cum a declarat chiar domnia sa, se bazează pe educaţie. Şi da, este vorba despre aceiaşi educaţie în care liderul PNL nu a investit din moment ce nu are copii, fondurile economisite astfel intrând în afaceri cu terenuri şi case. Sau poate că liderul PNL încearcă să ne dovedească cât de liberal este domnia sa, nu doar în vorbă ci şi în acţiuni, adică în speculații imobiliare desfăşurate, cum spune chiar domnia sa, din aproape în aproape.

Citeşte şi: Klaus Iohannis clarifică situaţia celor şase case: Alţii au investit în educaţia copiilor, noi în imobile

Mai îngrijorător este însă tonul senin în care edilul sibian a făcut afirmaţiile citate anterior, cu siguranţa unui samsar imobiliar pentru care şase case, unele dinte ele ultracentrale în Sibiu, reprezintă aproape nimic. Cât despre mitul germanului, pe care chiar liderul PNL a încercat să îl cultive inclusiv luni seară, acesta devine încet încet egal cu zero în faţa realităţii crude. Klaus Iohannis nu doar că este asemenea oricărui politician român de duzină, dar pe alocuri îi depăşeşte în ceea ce priveşte ipocrizia şi rapacitatea pe mulţi dintre colegi săi cu nume fără rezonanţe săseşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ