Klaus Iohannis, atac frontal la Victor Ponta

| 20 apr, 19:36

Președintele Klaus Iohannis a desfiintat, luni, afirmatiile lui Victor Ponta privind nevoia unui respect egal pentru cele trei puteri in stat si nu doar pentru justitie. Seful statului a precizat ca i se pare o gluma ceea ce a spus Ponta si l-a contrazis pe acesta spunand ca nu exista o putere mai mare decat alta.

"Eu sunt convins ca dl Premier a spus-o sub forma de gluma, asa inteleg, pentru ca in Romania separatia puterilor functioneaza si nu exista o superputere", a declarat Klaus Iohannis.

"Am avut ocazia sa discutam, mai putin formal, despre faptul ca vreau sa avem intr-adevar o ordine constitutionala in Romania, in care sa existe trei puteri in stat, nu una singura si cele trei puteri sa se respecte, sa se echilibreze reciproc si din punctul asta de vedere eu vreau sa avem tot respectul si toata independenta pentru Justitie, pentru Parlament si pentru Executiv. Nu m-am oprit doar la primul punct, m-am oprit la toate trei, ca asa s-a gandit acum 300 de ani, sa fie trei puteri si foarte bine s-a gandit si asa trebuie sa facem si in continuare", a declarat luni Victor Ponta.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Există un acord pe trei chestiuni între preşedinte şi partidele parlamentare

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ