KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. De la profesorul Iohannis la afaceristul imobiliar Iohannis

| 30 iun, 2014

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. În ciuda propagandei liberale prin care Klaus Iohannis este portretizat ca fiind un om politic nou, integru şi serios, pe zi ce trece apar tot mai multe date care să infirme acest profil dezirabil zugrăvit în mod fals de o parte a presei.

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Recent, mass-media naţională a ridicat mai multe semne de întrebare cu privire la modul în care edilul Sibiului şi familia sa au intrat în posesia a şase imobile. Întrebat de presă cu privire la modul în care a achiziţionat imobilele, Klaus Iohannis susţine că şi-a cumpărat cele şase case care apar în declaraţia de avere din salariul de profesor şi cel de primar. Potrivit declaraţiei de avere, Klaus Iohannis şi soţia sa au cumpărat din 1992 până acum şase imobile - trei apartamente şi trei case, pe care acum le închiriază.

Principala problemă a lui Klaus Iohannis nu o reprezintă faptul că deţine multe imobile în proprietate, ci modul netransparent în care acesta le-a dobândit. În ciuda faptului că presa i-a oferit ocazia acestuia să ofere lămuriri cu privire la modul în care proprietăţile în cauză au intrat în proprietatea sa, Klaus Iohannis nu a oferit răspunsuri legitime, ci mai mult a adâncit misterul privin modul în care acestea au fost achiziţionate. "Este, dacă vreţi, un model extrem de simplu. Din relativ puţini bani şi din ce am avut, am pornit cu soţia de la un apartament de patru camere pe care l-am cumpărat din banii de nuntă. Din acei bani şi bani adunaţi, din meditaţii, salarii, am facut următoarea achiziţie, am închiriat, am adunat banii, am mai făcut una…", a declarat nonşalant Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: CT Popescu, despre șansele candidatului dreptei în fața lui Victor Ponta


Prin lipsa unor răspunsuri, Klaus Iohannis se înscrie în pleiada de politicieni care s-a îmbogăţit în mod controversat. Potrivit informaţiilor disponibile în presă la ora actuală, toate indiciile vin să arate că edilul Sibiului şi-a dobândit averea actuală prin mijloace nu tocmai transparente. Potrivit presei centrale şi locale, soţii Iohannis au dobândit două imobile în centrul oraşului Sibiu prin utilizarea unor acte false de către nişte pretinşi moştenitori care le-au vândut acestora proprietăţile la nişte preţuri derizorii. Pe de altă parte, în declaraţiile de avere ale primarului Sibiului există mai multe neconcordanţe din care reiese  că actualul preşedinte al PNL a evitat plata unor taxe ca urmare a declarării unor suprafeţe mai mici la imobilele pe care le deţine. În cazul a două case, conform declaraţiilor de avere mai vechi, preşedintele PNL a susţinut că imobilele deţin o suprafaţă mai mică, însă ulterior a precizat că acestea au o suprafaţă mult mai mare. În alte două cazuri, suprafeţele a două case au scăzut simţitor în declaraţiile de avere ale lui Klaus Iohannis.

 

CITEȘTE ȘI: Iohannis se teme deja de propriul partid

 

Dacă Klaus Iohannis doreşte să fie un lider politic important pe scena politică românească, este absolut necesar să îşi lămurească situaţia proprietăţilor lui şi ale familiei sale. Faptul că până în acest moment preşedintele PNL nu oferă un răspuns concis cu privire la modul în care a achiziţionat imobilele cu pricina, Klaus Iohannis îşi subminează singur imaginea. Iar dacă edilul Sibiului intră în politica mare cu nişte probleme de integritate, ce garanţii vor avea româniii că acesta nu îşi va folosi întreaga putere şi influenţa pentru propria persoană sau în beneficul acoliţilor săi atunci când va ajunge în funcţii şi mai înalte?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 iun, 2014
albescu
Mi-e jena ca s-ar putea sa fiu singurul comentator... Poate pentru ca articolul acesta este la randul sau cam jenant. PNL este un partid al oamenilor intreprinzatori. Al oamenilor instariti. Johannis probabil este un membru relativ sarac. PSD-ul este partidul care se ocupa de oamenii saraci. Dar are in conducere oameni infinit mai bogati ca Johannis. Sa te scremi sa reptei la infinit despre relativ saraca avere a lui Johannis este o vanare de vant!!! Miza articolului este de un penibil fara margini...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ