KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Iohannis încearcă să repare cooperativa PNL cu piese de import

| 13 sep, 2014

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Cooperativa și, în general, PNL au început să se clatine de când tot mai mulți parlamentari și aleși locali părăsesc partidul subordonat lui Iohannis. Cei mai mulți pleacă spre PLR, formațiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu, devenită practic singura alternativă liberală, care s-a întărit considerabil de când și-a rezolvat reprezentarea prin grup parlamentar, negociată cu PC.

KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Conform declarației președintelui PC, Daniel Constantin, noul grup parlamentar PC-PLR este al treilea ca pondere și importanță din Parlamentul României și își propune să fie ”o construcție parlamentară, dinamică și flexibilă, care ne ajută să ne îndeplinim obiectivele doctrinare de centru-dreapta, fără a afecta în niciun fel celelalte angajamente asumate de partidele noastre la nivel politic și guvernamental". O astfel de evoluție a PLR, cuantificabilă direct în hemoragia de membri, a cam descentrat un PNL a cărui putere politică era și așa grevată de înfrângerile repetate în confruntările cu puternicul PSD, fostul aliat. Stafful de conducere liberal, din jurul unui Iohannis cu imaginea grevată și a cărui autoritate a fost contestată recent din interiorul PNL, caută febril măsuri care să contrabalanseze acest exod, una din mutările vehiculate fiind importul de ”mercenari” politici.

Unul din numele cele mai cunoscute vehiculate este al lui Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal şi membru în Comitetul Executiv al UEFA, care ar urma să devină membru PNL, în viitorul apropiat. Mircea Sandu și-a enunțat în trecut disponibilitatea politică, pentru cel mai bun ofertant, într-o declarație publică lipsită de echivoc. “Nu neg faptul că există discuţii cu câteva partide, dar le-am spus să-mi dea statutul partidului, programul partidului, să ştiu şi eu ce urmăresc să facă pe lumea asta. Nu mă duc la unii care vor să dea în cap oamenilor. Sunt tatonări deocamdată, nu m-am înscris încă în niciun partid. Nu am nicio platformă, niciun statut, nimic. Eu până nu văd de la cineva din zona asta o platformă sau statut, nu ader”, a declarat Mircea Sandu

Despre Iohannis, vicepremierul social-democrat Liviu Dragnea, afirma la congresul PSD că ”a făcut două lucruri care îl descalifică - unu, este această plângere penală, un om care vrea să fie preşedintele României nu poate face aşa ceva, putea să pună un ţuţăr să facă lucrul ăsta, şi doi - prima mare acţiune de politică externă a acestui domn a fost să facă din nou o reclamaţie la Comisia Europeană şi anume să nu cumva să primim noi portofoliul de dezvoltare regională şi Corina să nu fie comisar. Acesta acţiuni îl descalifică complet.” Că problema este reală, au semnalat-o surprinzătoarele luări de poziție liberale în susținerea Corinei Crețu, numită comisar european pe probleme de politică regională. Semnalul acesta de alarmă este cât se poate de real, pârghiile de forță prin care s-a exercitat până acum comanda în PNL fiind, pe de o parte, excluderile operate de Antonescu, pe de altă parte, mașinăria de vot a Cooperativei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ