Klaus Iohannis cere Parlamentului aprobarea pentru a constitui structuri militare străine pe teritoriul ţării

| 18 mai, 16:20

Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat aprobarea Parlamentului pentru constituirea unor structuri militare străine pe teritoriul României - două structuri de forţă, un comandament multinaţional de divizie şi o unitate de integrare a forţelor NATO, a anunţat luni secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici.

"Am avut pe ordinea de zi o solicitare din partea preşedintelui României referitoare la staţionarea şi constituirea de structuri străine militare pe teritoriul României, lucru pentru care se solicită aprobarea Parlamentului. Documentul a fost trimis Birourilor permanente reunite întrucât Parlamentul reunit urmează să hotărască în acest sens. Se solicită realizarea a două structuri de forţă care să aibă locaţia în garnizoana Bucureşti. E vorba de o unitate de integrare a forţelor NATO şi un comandament multinaţional de divizie, aceste două structuri urmând să aibă număr de indicativ militar şi să fie conforme prevederilor militare în ce priveşte constituirea şi funcţionalitatea lor", a spus Mircovici la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, transmite Agerpres.

El a adăugat că unitatea de integrare a forţelor este structura care realizează apărarea colectivă şi nu una de intervenţie.

"Astfel de comandamente nu se realizează decât în momentul în care pacea zonei sau interesele politice ale unui astfel de tratat militar şi ale statelor din care fac parte pot fi afectate. În momentul în care există o situaţie de criză orice stat realizează anumite măsuri la nivelul tratatului. Atâta timp cât există în zona Ucrainei de Est situaţia, inclusiv de lupte deschise între forţele separatiste şi forţele militare ucrainene, (...) România nu poate fi indiferentă (...) şi NATO cu atât mai puţin", a explicat Mircovici.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ