Iohannis continuă consultările cu partidele, la Cotroceni: ALDE nu va participa. Pe cine trimite PSD la discuţii

| 12 apr, 10:02

Preşedintele Klaus Iohannis are programate vineri, la Palatul Cotroceni, consultările cu partidele parlamentare pe tema referendumului privind situaţia din justiţie, după ce joi au participat la discuţii partidele din Opoziţie şi minorităţile.

Vineri se pare că preşedintele va discuta doar cu delegaţia PSD, în condiţiile în care liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat deja că nu va participa la consultările "formale" de la Cotroceni pentru că, susţine el, decizia cu privire la organizarea unui referendum "deja a luat-o". Din cei trei reprezentanţi PSD care vin să discute cu preşedintele Iohannis, doi se consideră victime ale abuzurilor din justiţie.

Potrivit agendei anunţate de Administraţia Prezidenţială, şeful statului ar urma să se consulte cu reprezentanţii PSD de la ora 11.00 şi cu cei ai ALDE de la ora 12.00.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, joi seară, că nu va participa la aceste consultări, dar că va fi desemnată o delegaţie din partea partidului. El a mai spus că PSD va fi reprezentat la Cotroceni de deputatul Eugen Nicolicea şi alte două persoane. Vineri dimineaţă, PSD a anunţat ca la Cotroceni vor merge deputatii Eugen Nicolicea, Ioan Muntean, dar si Marin Iancu, un barbat care susţine ca a fost victima procurorului Augustin Lazar în perioada comunistă.

"Nicolicea si inca doua persoane. La ora 9 o sa primeasca faxul domnul Iohannis. Cred ca o sa fie trei persoane care o sa-i placa foarte mult, ca sa fie un dialog constructiv, sa fie compatibili. Daca nu ii primeşte e problema dumnealui. Noi trimitem acolo niste oameni care sa poata sa ii spuna niste pareri si poate niste propuneri de intrebari. Colegii s-au pregatit", a declarat Dragnea.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că formaţiunea sa nu va onora invitaţia la consultări lansată de preşedintele Klaus Iohannis. În replică, şeful statului a declarat miercuri că i se pare "de-a dreptul ciudat" faptul că unele partide nu vor să participe la consultările pe tema justiţiei, precizând că este vorba de o ofertă la dialog.

"Faptul că unii nu vor să vină la discuţii cu preşedintele României mi se pare de-a dreptul ciudat. Nu oblig pe nimeni, e o ofertă. Să refuzi o ofertă la dialog e cel puţin ciudat", a spus Iohannis la Bruxelles.

Preşedintele a avut joi consultări cu reprezentanţii PNL, USR, PMP, UDMR şi cu cei ai Grupului minorităţilor naţionale. La finalul consultărilor, Iohannis a declarat că toţi cei care au participat la aceste discuţii au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum.

"Toţi au îmbrăţişat ideea organizării unui referendum. (...) Toţi au fost de acord că oamenii trebuie încurajaţi să participe la referendum", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ