Klaus Iohannis - Cum poate fi președintele României un om care acționează împotriva propriei țări?

| 05 sep, 2014

Demersurile pe care ACL, în frunte cu candidatul său la Președinția României, Klaus Iohannis, le-a făcut împotriva nominalizării Corinei Crețu sunt de o gravitate majoră.

Se discută foarte mult zilele acestea despre cum s-au raportat principalele forțe politice la chestiunea comisarului care va reprezenta România la Bruxelles. Ceea ce este și firesc ținând cont că discutăm despre cea mai înaltă funcție deținută de România în angrenajul executiv al Uniunii și care, ca urmare, va avea o relevanță majoră în raport cu anvergura țării noastre în cadrul comunității țărilor membre.

Așa stând lucrurile, demersurile pe care ACL, în frunte cu candidatul său la Președinția României, Klaus Iohannis, le-a făcut împotriva nominalizării Corinei Crețu sunt de o gravitate majoră. Una este bătălia politică și electorală internă și cu totul alta ar trebui să fie modul în care discuți despre țara ta în plan extern. Chiar și dacă ACL avea îndoieli cu privire la corectitudinea nominalizării transmise de România lui Jean-Claude Juncker, externalizarea acestor semne de întrebare nu ar fi trebuit să fie niciodată o opțiune luată în considerare de politicieni responsabili.

Numai că ACL și candidatul său la președinție au acționat exact pe dos, sabotând în mod deliberat șansele României la a obține un portofoliu cu greutate și terfelind imaginea și credibiltiatea țării noastre în ochii partenerilor europeni. România a devenit în urma scrisorii trimise de ACL către președintele desemnat al Comisiei și liderul PPE, Joseph Daul, singura țară din Uniunea Europeană care a acționat împotriva propriei candidaturi.

Citeşte şi: Iohannis, ia aminte de ce rămâi fără primari!

Klaus Iohannis și susținătorii săi din ACL își demonstrează astfel incapacitatea de a se ridica deasupra jocurilor meschine ale politicii interne și de a acționa în interesul României și al cetățenilor săi, prin împotrivirea faţă de obținerea portofoliului Dezvoltare Regională de către Corina Crețu. Klaus Iohannis le arată astfel românilor adevărata față a unui lider politic mărunt, căruia îi lipsește patriotismul și verticalitatea necesară unui adevărat om de stat.

Din tot acest scandal, indiferent de care va fi până la urmă greutatea portofoliului obținut de România, se desprinde o certitudine. Klaus Iohannis nu are ce să caute în funcția de președinte al României, în condițiile în care a demonstrat că este plămădit din același aluat cu Traian Băsescu, cel care a acționat și continuă să acționeze fără rușine împotriva intereselor propriei sale țări.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 sep, 2014
Stefan
Castiga banii tai !
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
05 sep, 2014
ferenczy-comunicator
tara aceasta trebuie condusa de un plagiator,de un mincinos,de un fidel al puscariasilor Nastase si Voiculescu..
de un simpatizant al Chinei si mai discret,al Rusiei(doar la Soci)
alti romani,nemti sau de alte nationalitati ,care sunt harnici ,corecti si cinstiti nu au ce cauta in aceasta functie
dupa mintea lui Dan Sultanescu,chiar daca erau probleme cu legalitatea nominalizarii,trebuiau tinute sub pres...
nu conteaza ca se face mizerie ci sa o ascundem...
inca o minciuna,ce mai conteaza!
mentalitate de activist comunist,desi baiatul n-a prea apucat,insa s-a documentat bine...e doctor
05 sep, 2014
sori
guyas
esti un kre tin si un im becil

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ