Klaus Iohannis: 'Deșteaptă-te, române!', îndemn la păstrarea demnității naționale și solidarității civice

| 29 iul, 11:12

'Deșteaptă-te, române!' a devenit un reper istoric și moral prin îndemnul adresat românilor de a rămâne mereu implicați și conștienți de rolul pe care îl au în păstrarea demnității naționale și solidarității civice, iar intonarea sa trezește un sentiment de mândrie, de atașament și devotament față de țară, de solidaritate și unitate națională, a declarat, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

 

"Imnul Național este parte a expresiei noastre naționale, simbol al legăturii cu trecutul și cu valorile noastre fundamentale. În urmă cu 167 de ani, la 29 iulie 1848, la Râmnicu Vâlcea, un grup de tineri entuziaști intonau poemul patriotic 'Un răsunet' al lui Andrei Mureșanu, transformându-l în 'Deșteaptă-te, române!' — imnul Revoluției Pașoptiste. Acesta a devenit un reper istoric și moral prin îndemnul adresat românilor de a rămâne mereu implicați și conștienți de rolul pe care îl au în păstrarea demnității naționale și solidarității civice", afirmă șeful statului, în mesajul adresat cu ocazia Zilei Imnului Național, transmis de Administrația Prezidențială, relatează Agerpres.

Președintele Iohannis adaugă că simbolistica Imnului Național face trimitere nu doar la valori naționale, ci și la valorile europene, de care România este profund atașată. "Deșteaptă-te, române!' vorbește despre fraternitate, unitate, dar și despre libertate și curaj", subliniază Iohannis. 

Citește și: Ziua Imnului Național al României

Potrivit șefului statului, "Ziua Imnului Național este și trebuie să rămână unul dintre momentele pe care le celebrăm cu solemnitate, o sărbătoare a spiritului poporului român, a tuturor cetățenilor, indiferent unde se află — între granițele țării sau peste hotare".

"Intonarea Imnului Național trezește în fiecare dintre noi un sentiment de mândrie, de atașament și devotament față de România, de solidaritate și unitate națională. 'Deșteaptă-te, române!' face apel la identitatea noastră și la valorile care ne fac mai puternici în Europa și în lume", evidențiază șeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 iul, 07:35
Florin
Cea mai noua oferta de lucru!
Ultima sansa! Bani acum! Atentie!
Acest sistem imbunatatit este indispensabil celor care vor neaparat sa castige mai multi bani in timpul liber. NU aveti obligatii! Trebuie doar sa aplicati niste instructiuni simple! Castigurile incep imediat, din prima luna! Nu e nevoie sa construiti retele formate din oameni! Este necesar sa aveti putin timp liber. Solicitati acum detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ