Klaus Iohannis, declarație de dragoste pentru Traian Băsescu

| 26 aug, 2014

Klaus Iohannis este convins că Traian Băsescu îl va vota în turul al doilea al alegerilor. După ce a preluat integral discursul președintelui, Iohannis a început să facă gesturi de curtoazie în direcția locatarului de la Cotroceni, poate nu atât pentru persoana preşedintelui, cu care sasul spune că are o “non-relație”, ci de dragul susținerii băsiștilor lui.

În ultimele săptămâni în care Traian Băsescu se mai află în fruntea statului, la cumpăna dintre mandate, și, speră mulți, înainte de înlăturarea regimului său, candidatul ACL Klaus Werner Iohannis a hotărât să înceteze patinajul grațios din jurul subiectului legăturilor sale cu președintele și să își asume o poziție în legătură cu omul care a dominat spațiul politic românesc în ultimii 10 ani.

Întrebat într-o emisiune despre o posibilă suspendare viitoare a lui Traian Băsescu la sfârșitul celui de-al doilea mandat, primarul Sibiului a afirmat că nu vede rostul unui asemenea demers și l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că ar încearcă să își creeze un avantaj printr-o nouă suspendare.

Citeşte şi: Iohannis: Întâlnirea de la Grivco - o MINCIUNĂ sfruntată. Îl provoc pe Ponta să aducă o probă oricât de mică

Klaus Iohannis turul 2. Deși tema centrală a acestor alegeri este înlăturarea sau perpetuarea sistemului instaurat de Traian Băsescu, candidatul Iohannis ar vrea să stea pe gard și să se uite la purtătoarea sa neoficială de cuvânt, Elena Udrea, cum dă cu pietre în curtea candidatului PSD, Victor Ponta, și să lase voturile lui Traian Băsescu să vină la el în turul II, fără a-și asuma calitatea de soldat în oastea președintelui.

“Nu avem nicio problemă senzaţională unul cu altul. Eu sunt convins că mă va vota dacă voi ajunge în turul doi”, a declarat, luni, Klaus Werner Iohannis, spre uimirea milioanelor de români care au votat pentru demiterea lui Băsescu în 2012. Iohannis a votat la rândul lui pentru demiterea președintelui în 2012, conform propriilor declarații, dar a votat și pentru Băsescu, în turul II al alegerilor din 2004. Legăturile dintre cei doi sunt mai vechi și mai sinuoase decât ar părea la o primă vedere, din lipsa informațiilor publice.

Klaus Iohannis a mai afirmat, luni, că “relaţia cu Traian Băsescu s-a răcit în 2007” și că aceasta s-ar fi “transformat într-o non-relaţie”. În 2007, primarul Iohannis începea demersurile pentru acordarea titlului de Cetăţean de Onoare președintelui Băsescu, iar un an mai târziu mărturisea că este dezamăgit de faptul că Băsescu nu a răspuns în nici un fel invitaţiei. Cu toate acestea, în iunie 2009, Iohannis declara că a reluat discuţiile pentru ca Băsescu să vină la Sibiu să-şi ridice titlul decernat în 2007.

Citeşte şi: SONDAJ: Iohannis, mai periculos pentru Ponta în turul 2 decât Antonescu

Relație sau non-relație, e bine că Iohannis a recunoscut că nu are nimic de împărțit cu Traian Băsescu, ca să știe și toți pensionarii, despre candidatul ACL, că nu îi poartă pică pentru tăierea pensiilor celui căruia vrea să îi ia locul. Să știe și medicii, și profesorii, și funcționarii publici că Iohannis nu are vreo problemă cu Băsescu pentru ghilotinarea salariilor acestora în 2010. Iohannis se înțelege cu Băsescu în funcție de interesele sale la momentul respectiv: în 2007 erau mai apropiați, în 2009 îi oferea sprijin Elenei Băsescu pentru a ajunge europarlamentar, în 2012 îl voia demis pe președinte, iar acum, în 2014, candidatul Iohannis nu se poate exprima cu adevărat liber, pentru că îi stau în gât trei cuvinte: “Da, sunt băsist”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ