Klaus Iohannis: Deputatul din partea minorităţii germane a votat pentru suspendarea lui Băsescu

| 01 sep, 2014

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că USL a pregătit foarte prost în 2012 suspendarea preşedintelui Traian Băsescu din funcţie, arătând că toată procedura a fost inutilă, la limita Constituţiei şi nu trebuia realizată.

'Toată acţiunea a fost la limita Constituţiei şi nu trebuie să confundăm fondul problemei cu forma. Întreaga procedură a fost, după părerea mea, absolut inutilă şi prost inspirată. Nu trebuia făcută nici suspendarea, nici referendumul. Nu a avut nimeni de câştigat de acolo. USL a pregătit-o foarte prost, a informat foarte prost, au făcut nişte paşi care au fost extrem de rapizi şi prost pregătiţi, iar fondul problemei, dacă se votează pentru sau contra la momentul respectiv, a fost discutat în conducerea Forumului German şi s-a hotărât ca domnul Ovidiu Ganţ să voteze pentru suspendare', a declarat, la B1 Tv, Iohannis.

El a arătat că la acel moment a fost de acord ca deputatul din partea FDGR, Ovidiu Ganţ, să voteze pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.


De asemenea, a precizat că reacţiile partenerilor externi ai României cu privire la acţiunea din 2012 au apărut ca urmare a vitezei cu care s-au derulat evenimentele şi a lipsei de informare.

'Ceea ce s-a întâmplat la noi în acea fază a fost intrarea într-o vrie care a fost absolut de neînţeles pentru partenerii noştri pentru că niciodată nu s-a procedat cu o asemenea viteză, cu demiteri de preşedinţi de Cameră, cu schimbări. Întreaga procedură a fost foarte netransparentă pentru partenerii noştri', a explicat Iohannis.

El a mai precizat că regretă acţiunea din 2012, arătând că în situaţia în care s-ar face o reevaluare a acesteia, s-ar constata că nu trebuie votat aşa ceva.

Pe de altă parte, liderul PNL a afirmat că Traian Băsescu a fost şi este cel mai influent personaj din viaţa politică. De asemenea, el a susţinut că cele două mandate ale şefului statului au 'pornit cu foarte multă speranţă' şi că unele încercări au fost bune, dar rezultatele au fost dezamăgitoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ