Klaus Iohannis, despre criza din Republica Moldova: Păstraţi orientarea pro-occidentală

| 16 oct, 15:54

Klaus Iohannis a declarat vineri că România este preocupată de soarta Republicii şi că, indiferent de desfăşurarea evenimentelor la Chişinău, este important ca ţara să nu deraieze de la parcursul pro-occidental la care s-a angajat.

Klaus Iohannis a făcut un apel la Parlamentul moldovean să "redreseze" ţara şi să nu părăsească drumul spre Occident, pe care s-a angajat.

"Nu pot să trec peste un eveniment care este foarte important sigur, sigur, pentru noi, dar și pentru ceilalți membri din Uniunea Europeană, este vorba desigur despre evenimentele din Republica Moldova; protestele de stradă, nemulțumirile care au culminat cu evenimentele de ieri din Parlamentul moldovean, cu, în final, arestarea unui lider politic, cu mai multe ieșiri din Parlament. Toate aceste lucruri ne îngrijorează. Suntem foarte conectați la informații, urmărim cu foarte mare atenție evoluția din Republica Moldova. Speranța mea, speranța noastră, este ca aceste evenimente să nu ducă la schimbarea orientării pro-europene a conducerii Republicii Moldova. Încurajez Guvernul moldovean, încurajez Parlamentul moldovean să treacă peste aceste dificultăți, să redreseze țara și să păstreze orientarea pro-europeană. Noi, de la București, vom urmări toate aceste chestiuni și vom fi în legătură permanentă cu ce se întâmplă în Republica Moldova", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Iohannis: E inadmisibil ca Afganistan, ţară în care investim resurse, să devină sursă de refugiaţi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ