Klaus Iohannis, despre modernizarea agriculturii

| 15 oct, 12:37

Președintele Klaus Iohannis susține că modernizarea agriculturii și reformarea sa ca motor de creștere economică sunt esențiale.

"Din păcate, după 25 de ani de reforme și miliarde de euro investiți, dezvoltarea sustenabilă întârzie să apară în agricultura și satul românesc.

Modernizarea agriculturii și reformarea sa ca motor de creștere economică sunt esențiale. Pentru aceasta avem nevoie de inițiativă privată, de mici industrii și ferme familiale, de modernizare tehnologică și infrastructură adecvate", a transmis șeful statului, într-un mesaj cu ocazia aniversării a 145 de ani de la înființarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, care a fost prezentat joi de consilierul de stat Ligia Deca.

El a subliniat că Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca poate avea un impact social semnificativ asupra evoluției sectorului agricol, atât la nivel național, cât și regional, prin pregătirea profesioniștilor.

Potrivit președintelui Iohannis, infrastructura pentru învățământ superior și practică profesională de excepție a universității asigură cu succes baza materială pentru integrarea în piața forței de muncă.

"În calitate de continuatori ai Școlii Superioare de Agricultură din Cluj, fondată în octombrie 1869, aveți o tradiție care inspiră și care vă responsabilizează deopotrivă. Rezultatele de excepție obținute de-a lungul anilor de profesorii, cercetătorii și absolvenții Universității sunt dovada importanței pe care o acordați zonei de cercetare-inovare, un pilon al activității dumneavoastră și, în opinia mea, un pilon în dezvoltarea României puternice", a afirmat șeful statului.

El s-a arătat convins că în cadrul comunității academice va găsi parteneri de încredere în ceea ce privește consultarea publică pe tema Educației.

"Avem nevoie de o viziune modernă, cu obiective clare, cuantificabile și pe termen lung, de măsuri concrete și de un cadru normativ stabil, bazat pe principii agreate și susținute de toți cei implicați în sistemul de învățământ, dar și de întreaga societate. Această nouă viziune trebuie corelată cu prioritățile pe termen lung ale României, iar relansarea sectorului agricol și specializarea inteligentă în domeniile conexe sunt esențiale pentru acest deziderat", a completat președintele Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 12:51
augustin
Oferta pentru oricine!
Oferta pentru oricine! Cel mai modern si mai eficient sistem de lucru la domiciliu, acum in premiera pentru toata tara! Trebuie sa ai doar putin timp liber, calculator si conexiune la internet! Nu e nevoie sa cunosti nimic, inveti totul de acum inainte, pas cu pas, sub indrumarea noastra foarte atenta! Si incepi chiar din prima luna sa castigi bani! Solicita acum detaliile necesare, la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ