Klaus Iohannis, despre parlamentarul condamnat Tudor Chiuariu: Nu puteam să-i retrag sprijinul politic

| 10 noi, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a declarat luni seara, într-o emisiune televizată, că România a făcut progrese semnificative în domeniul justiţiei şi al statului de drept şi a subliniat că va garanta aceste lucruri în cazul în care va ajunge preşedintele ţării.

Alegeri prezidenţiale 2014. "Dacă ar fi să ne uităm în ultimii ani, (...) în domeniul justiţiei şi consolidării statului de drept s-au făcut progrese semnificative. Avem o justiţie independentă, trăim într-un stat de drept. Însă să nu ne imaginăm că aceste lucruri sunt atât de consolidate încât vor funcţiona mai departe, indiferent cine va fi preşedintele României, pentru că nu este aşa. Aceste lucruri sunt foarte valoroase pentru noi şi avem nevoie de un preşedinte care garantează independenţa justiţiei şi statul de drept. Eu voi garanta independenţa justiţiei şi statul de drept', a afirmat Iohannis în cadrul unei emisiuni la postul Realitatea TV.

Întrebat despre cazul parlamentarului liberal Tudor Chiuariu, condamnat cu suspendare, Iohannis a spus că, în opinia sa, acesta ar trebui să se retragă din partid, menţionând însă că nu-i poate retrage sprijinul politic pentru că nu există o bază legală în acest sens.

"Colegul nostru a fost condamnat cu suspendare, nu i s-a interzis să facă parte dintr-un partid politic şi nici din Parlamentul României. (...) După părerea mea, ar face bine să se retragă din PNL. Este în legalitate acolo, este statutar, dar ar fi mai bine pentru noi toţi să se retragă. Mai departe este opţiunea domniei sale. Nu puteam să-i retragem sprijinul politic pentru că nu avem nicio bază legală', a adăugat Iohannis.

Citeşte şi:  Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis: Voi face demersurile pentru renunţarea la imunitatea preşedintelui

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ