Klaus Iohannis: Guvernul m-a asigurat că lucrează la rezolvarea procedurilor de infrigement împotriva României

| 24 sep, 09:11

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că Comisia Europeană a lansat două proceduri de infringement împotriva României care vizează chestiuni de acordare a azilului, punctând că a primit asigurări din partea Guvernului că se lucrează la aceste spețe și nu va fi nicio problemă.

Comisia Europeană a deschis o anchetă ce vizează 19 țări pentru 40 de încălcări ale dispozițiilor comunitare referitoare la dreptul la azil. "Au fost lansate 40 de proceduri de infringement împotriva a 19 țări de către Comisia Europeană, două sunt îndreptate împotriva României. Am verificat împreună cu echipa mea, sunt două proceduri relativ simple, sunt chestiuni de acordare a azilului și am primit toate asigurările că Guvernul lucrează pe aceste spețe și nu va fi absolut nicio problemă. Este vorba de transpunerea lor în legislația națională. Nu cred că avem aici motive de îngrijorare", a spus Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Citește și: CE a declanşat două proceduri de infringement în cazul României pentru neimplementarea legislaţiei privind azilul


De asemenea, președintele Klaus Iohannis a declarat joi că România va aloca 300.000 de euro pentru următorii trei ani pentru programul alimentar mondial privind refugiații.

Citește și: Klaus Iohannis: România va aloca 300.000 de euro pentru programul alimentar privind refugiații

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ