Klaus Iohannis își pierde calmul... și avantajul electoral

| 27 sep, 2014

În timp ce Elena Udrea face calcule pe față despre voturile pe care le-ar obține, în cazul eșecului lui Iohannis, acesta din urmă face cu nervii când vede pozele lui Victor Ponta, din America.

Premierul nu a fost deloc blând cu contracandidatul său, declarând că partenerii americani și europeni ai României şi liderii europeni nu ştiu cine este Klaus Iohannis și că îl cunosc doar pe prim-ministrul român, cu care lucrează de mai bine de doi ani, şi pe preşedintele Traian Băsescu, care îşi încheie mandatul. În acest context devine de înțeles de ce Iohannis cedează nervos când i se mai și arată poze cu Obama și Ponta, flancați de soțiile lor. Partea proastă este că sibianul cade în capcana în care au mai căzut și consilierii lui Băsescu, pe vremea când Victor Ponta se întâlnea cu Merkel. Astfel de întâlniri sunt luate tale quale și este o inepție să le măsori durata în minute și secunde.

Așa cum exoticii lui Băsescu au bătut apa-n piuă că întâlnirea cu Merkel nu contează, pentru că a durat doar o jumătate de oră, așa a luat-o pe arătură și Klaus Iohannis, explicând cum, vezi Doamne, fotografia deranjantă are la bază ...câteva secunde întâmplătoare. Astfel de argumentație căznită nu putea să fie mai caraghioasă decât dacă liderul liberal ar fi încercat să ne convingă că Michelle și Barack Obama nici nu au pozat cu Victor și Daciana, ci doar au intrat întâmplător în cadru, fiind în trecere pe acolo. Probabil că Obama se rătăcise și căutând ieșirea l-a văzut pe Victor Ponta și, ce și-a zis, dacă nu e Klaus aici, fac o poză și cu Victor... Dar dacă aceste clipe sunt chiar atât de lipsite de importanță, de ce Klausie uită că alea câteva secunde protocolare, necesare unei poze la care să strâmbe din nas, îi sunt refuzate net de Angela Merkel ”celui mai important politician român” Traian Băsescu. De fapt, Merkel a preferat să-și facă poze câteva minute bune cu Blaga și echipa, dar prietenului lui Klausie nu i-a mai acordat- la scara avionului- nici măcar o fluturare de mână...

În loc să emită astfel de aiureli, Klaus Iohannis ar trebui mai bine să fie un pic mai atent la propria sa cursă prezidențială, căci în timp ce încearcă să ardă etapele, făcând cunoștință cu liberalii prin teritoriu, la București a apărut, după Udrea, al doilea candidat care concurează pe bazinul electoral al ACL, în persoana fostului director al SIE. Cât despre fostul premier, care a plecat din PNL cu partid cu tot, Călin Popescu Tăriceanu reușește să crească mai repede decât Klaus, deși este la fel de tăcut ca și el...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ