Klaus Iohannis: În mine veţi avea un preşedinte care încearcă să reconecteze cartea la om şi omul la carte

| 19 noi, 2014

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, în cadrul lansării volumului său autobiografic 'Pas cu pas', că oamenii vor avea în el 'un preşedinte care încearcă să reconecteze cartea la om şi omul la carte'.

Iohannis a fost întâmpinat de sute de oameni care au umplut standul Editurii Curtea Veche de la Târgul Gaudeamus, deschis la Romexpo, aşteptând ca preşedintele ales să le acorde autografe. El a fost felicitat de oameni şi i s-a scandat numele pe tot drumul spre stand.

'Sunt extrem de plăcut surprins de numărul mare de vizitatori la acest eveniment. Eu sunt obişnuit să intru şi în librării şi în târguri de carte. De obicei se văd bine cărţile şi rar oamenii. Astăzi se văd bine oamenii şi sper şi cărţile. În mine veţi avea un preşedinte care încearcă să reconecteze cartea la om şi omul la carte, în special tânărul. Este foarte important pentru mine să dăm un semnal nu numai cu şi prin carte, ci să dăm un semnal pentru şi prin cultură la modul cel mai general. După părerea mea, cultura ne salvează', a declarat Iohannis.

El a spus că volumul 'Pas cu pas' a fost gândit ca o metodă de a se face făcut 'un pic mai bine cunoscut'. 'Nu am avut nici ambiţii literare, nici doctrinare. Am vrut să arăt cum am evoluat în viaţa publică şi care au fost valorile mele (...), cum am văzut dezvoltarea în spaţiul public', a adăugat politicianul.

Iohannis a subliniat că în volumul semnat de el nu este prezent senzaţionalul. 'Ceea ce nu o să găsiţi în cartea mea este senzaţionalul. Sunt un om nesenzaţional. Nu am niciun eveniment senzaţional de relatat, cum nici nu cred că senzaţionalul este important în politic', a apreciat el.

De asemenea, el a spus că nu doreşte ca prin cartea lui să transmită o reţetă a succesului. Potrivit lui Iohannis, există o singură reţetă a succesului, cea a lui Einstein: '99 la sută transpiraţie şi unu la sută inspiraţie'.

Directorul Editurii Curtea Veche, Grigore Arsene, a amintit că multe dintre ajustările la text au fost făcute în timp ce Klaus Iohannis şi echipa sa călătoreau prin ţară în campanie electorală. 'Vă mulţumesc că aţi ales cartea ca să comunicaţi cu masa imensă de alegători. Vreau să vă spun că România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la industria cărţii. Există judeţe care nu au nicio librărie', a subliniat Arsene.

Arsene a precizat că această carte va avea şi o a doua ediţie, care va cuprinde momente din perioada campaniei electorale.

Cristian Ţopescu, care a vorbit de asemenea la lansare, i-a dăruit lui Iohannis o minge de tenis, amintind că a doua zi după alegeri acesta a jucat un meci de tenis. 'Îi fac cadou o minge cu care să câştige meciurile viitoare', a spus Ţopescu.

În cele peste 200 de pagini ale volumului, Klaus Iohannis prezintă atât întâmplări din culise, cât şi momente mai puţin cunoscute din viaţa publică. Pentru prima dată, câştigătorul alegerilor prezidenţiale vorbeşte deschis, într-un volum autobiografic, despre copilărie, adolescenţa, sora, soţia sa, despre studenţie şi despre cariera în învăţământ.

Volumul este disponibil şi pe www.curteaveche.ro, dar şi la standul Curtea Veche Publishing din cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, la preţul de 15 lei.

Editura Curtea Veche a publicat această carte într-un prim tiraj de 15.000 de exemplare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ