Klaus Iohannis în The Independent: Nu sunt un rebel, însă sunt un alt tip de politician

| 21 dec, 2014

Klaus Iohannis a declarat într-un interviu pentru ziarul britanic The Independent on Sunday că are în vedere o transformare a vieții politice cât timp se va afla la putere, subliniind că 'multe lucruri trebuie să se schimbe' în România.

Klaus Iohannis pentru The Independent on Sunday: "Alegerea mea a fost cu siguranță o surpriză pentru analiști și chiar pentru propriii mei susținători, dar mai ales un șoc imens pentru cea mai mare parte a politicienilor români".

Iohannis și-a început cariera ca profesor de fizică, apoi a devenit primar al Sibiului, pe care l-a transformat într-o atracție turistică, reducând aproape la zero rata șomajului, notează The Independent on Sunday. "Nu sunt un rebel, însă sunt un alt tip de politician. Cred că acesta este unul dintre principalele motive pentru care am primit un număr foarte mare de voturi", a mai spus președintele ales.

În ajunul alegerilor prezidențiale, majoritatea sondajelor îl dădeau câștigător pe premierul Victor Ponta, contracandidatul lui Iohannis. Premierul social-democrat a avut un avans de 10 procente în primul tur de scrutin. În al doilea tur, Klaus Iohannis a obținut aproape 55% din voturi.

Unul dintre factori a fost campania lui de mare succes pentru a atrage tinerii alegători prin 'social media'. 'Am fost uimit de numărul mare de susținători de pe Facebook la sfârșitul campaniei mele. Acum, aceștia sunt în jur de 1,3 milioane. Nu mi-am imaginat că voi fi politicianul numărul unu din Europa pe Facebook', a mai spus el.

Iohannis a afirmat că intenționează să transforme viața politică cât timp ce se va afla la putere. 'Cred că am avut prea mult spectacol, prea multe dezbateri sterile, și nu suficiente soluții. Multe lucruri trebuie să se schimbe', a mai spus el.

La 25 de ani de la Revoluția din România care a condus la înlăturarea regimului comunist, Klaus Iohannis afirmă că, până la sfârșitul mandatului său, "România trebuie să fie o democrație care funcționează mai bine". "Atunci nimeni nu ar trebui să pună sub semnul întrebării statul de drept din România. Sistemul de învățământ ar trebui să fie suficient de bun pentru a ne face mândri. Oamenii ar trebui să primească tratament decent în spitale, iar economia ar trebui să fie suficient de bună pentru a încuraja românii care trăiesc în străinătate să vină acasă", a spus în încheiere Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis depune jurământul și preia mandatul de președinte. Traian Băsescu pleacă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 dec, 2014
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d
21 dec, 2014
erika
altfel de politician
slava domnului

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ