Klaus Iohannis, întâlnire cu delegaţia Băncii Mondiale la Cotroceni

| 13 ian, 12:25

Președintele Klaus Iohannis a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, delegația Băncii Mondiale, condusă de vicepreședintele pentru Europa și Asia Centrală, Cyril Muller.

Întâlnirea dintre preşedintele Klaus Iohannis şi delegaţia Băncii Mondiale a început la ora 11,00.

Guvernul și Banca Mondială au semnat, luni, un memorandum de înțelegere, pentru continuarea acordării de servicii de asistență tehnică instituțiilor publice românești până în anul 2023, care va sprijini Executivul în continuarea reformelor structurale și de modernizare a administrației publice, scrie Agerpres.

Înaintea semnării memorandumului, premierul Dacian Cioloș și ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, au avut o întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale.

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a declarat că memorandumul de înțelegere creează cadrul de oferire a asistenței tehnice pentru România în diferite domenii, în special în creșterea capacității administrative și pentru implementarea reformelor structurale pe care Guvernul dorește să le realizeze în contextul utilizării fondurilor UE pentru perioada 2014 — 2020.

"Acesta este al doilea memorandum încheiat în acest context cu Banca Mondială. Primul a fost realizat în perioada 2012 — 2015, când pentru 20 de instituții s-au încheiat 26 de acorduri de finanțare pe o sumă totală de aproximativ 32 de milioane de euro, finanțate din programele europene. Cel de-al doilea acord urmează a se finanța din programele europene, programul de asistență tehnică pentru perioada 2015 — 2020. Acest acord a fost încheiat în contextul discuțiilor purtate între Comisia Europeană și Guvernul României pentru care au fost încheiate și se încheie acorduri de finanțare cu cele trei instituții financiare internaționale", a spus Răducu.

Cyril Muller, vicepreședintele BM pentru Europa și Asia Centrală, a afirmat, la rândul său, că situația economică a țării noastre este semnificativ mai bună decât acum cinci ani.

"E o mare plăcere pentru Banca Mondială să sprijine România cu asistența tehnică provizorie. În ultimii cinci ani am susținut permanent programele sectoriale, ca de exemplu reformele din administrație, educație, sănătate, alte sectoare. Și pe mai departe vom acorda asistență Guvernului pentru a implementa programele de reformă și pentru a utiliza eficient fondurile europene pe care le are la dispoziție. De asemenea, dorim să sprijinim România în atingerea obiectivelor sale, creșterea economică și creșterea nivelului de trai pentru toți cetățenii", a arătat Muller.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ