Klaus Iohannis, întâlnire cu liderii partidelor pro-europene de la Chişinău

| 25 feb, 13:30

Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri cu liderii partidelor pro-europene din Republica Moldova. Prima vizită oficială a preşedintelui Klaus Iohannis la Chişinău se încheie astăzi.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, întâmpinat cu alerte false cu bombă la Chişinău

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a precizat că discuțiile cu președintele Iohannis au vizat situația din Republica Moldova, relațiile bilaterale și procesul de integrare europeană a R. Moldova.

"A fost o discuție sinceră, o discuție prin care dl președinte a demonstrat nu doar că știe să vorbească despre R. Moldova, dar știe exact ce se întâmplă și, mai mult decât atât, știe ce urmează să facă pentru ca ajutorul pentru noi să fie pentru noi cu foarte multe rezultate", a spus Filat, potrivit Agerpres.

Referitor la lipsa liberalilor de la guvernare în R. Moldova, liderul PLDM a arătat că nu s-a discutat nimic despre un anumit partid politic, ci despre procesele care țin de activitatea statului. Totodată, Vlad Filat a punctat că Iohannis a reafirmat sprijinul României pentru parcursul european al R. Moldova.

"Din câte îl cunosc eu pe dumnealui, el tot ce spune face, sunt alții care vorbesc mai mult și fac mai puțin, dar dânsul ceea ce spune face și face bine", a declarat Vlad Filat.

El a indicat că a fost abordată și reforma justiției. "Reforma justiției presupune o luptă eficientă, nu declarativă, cu corupția. În acest sens, România, în ultima perioadă de timp, este un exemplu viu că se poate și eu sunt sigur că și noi vom reuși să avem această luptă cu corupția, una eficientă, nu una declarativă, atunci când vom avea voința populară și voința politică", a mai declarat Filat.

Președintele PLDM a arătat că, odată ce programul de guvernare va trece la faza de implementare, iar Acordul de implementare va fi realizat, R. Moldova va avea rezultate și în lupta anticorupție, afirmând că există voință politică în acest sens.

La rândul său, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, a apreciat că discuțiile cu președintele României au fost "foarte bune, constructive, care inspiră mare încredere într-o dezvoltare pozitivă a relațiilor bilaterale moldo-române".

Liderul PDM a arătat că președintele Iohannis a exprimat în cadrul discuțiilor suportul de care R. Moldova va putea să beneficieze în toate reformele.

Cu privire la o posibilă cooptare a liberalilor la guvernare, Lupu a subliniat că "nu a simțit nicio tentativă de ingerință în afacerile interne" ale R. Moldova din partea președintelui român.

"O atitudine foarte respectuoasă și un dialog foarte bun, în stil european", a completat liderul PDM. Potrivit lui, lupta anticorupție este o "normă absolut firească", care vizează orice stat democratic.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Merg în Republica Moldova cu un mesaj foarte CLAR

Președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a declarat că discuțiile au vizat situația din R. Moldova.

"Am discutat despre viața din R. Moldova, ce avem, ce nu avem, ce ne așteaptă, încotro dorim să mergem. O discuție constructivă bună", a subliniat Ghimpu. El a fost întrebat dacă președintele Iohannis și-a exprimat regretul că liberalii nu se află la putere în R. Moldova. "A zis că important este ca să facem împreună toți ca să menținem cursul european", a susținut liderul PL.

De asemenea, el a fost întrebat ce mesaj a transmis Iohannis referitor la o eventuală participare a liberalilor la guvernare. "A zis că suntem partide politice și trebuie să găsim consensul, înțelegerea, așa încât să continuăm cursul european. E cel mai important, a spus dumnealui, și cred că așa este", a mai susținut liderul liberalilor moldoveni.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi-a stabilit definitiv consilieri. Cine sunt oamenii din jurul preşedintelui

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ