Klaus Iohannis, IRONIC la adresa Guvernului PONTA: Interpretează legislaţia în mod foarte original, foarte uni

| 31 aug, 2014

Liderul PNL, Klaus Iohannis, a criticat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, modul în care s-a aflat că premierul Victor Ponta a făcut două propuneri de comisar european.

'Guvernul Ponta interpretează legislaţia în mod foarte original, foarte unilateral. Domnul prim-ministru, fără a aduce la cunoştinţa cuiva, a făcut două propuneri de comisar european. Acest lucru l-am aflat eu, personal, acum trei zile, iar opinia publică, acum două zile. Este o abordare originală şi incorectă din partea Guvernului Ponta, să facă două propuneri şi să spună public că a făcut doar una', a spus Klaus Iohannis.

El a afirmat totodată că deşi premierul Ponta nu a informat şi Opoziţia, 'măcar informal, despre ceea ce se întâmplă', este deranjat de 'procedura prin care Guvernul Ponta înţelege să treacă pe lângă Parlament'.

'Ne mai miră că aşa lucrează Guvernul Ponta? Cred că ar fi fost corect să spună din capul locului, 'da, stimaţi români, din discuţiile mele, mi s-a cerut informal să facem şi o propunere cu numele unei doamne', fiindcă există acea cotă în Comisia Europeană. Nu era nicio problemă să facă două propuneri. S-a ascuns, pur şi simplu, ca să aflăm acum, pe ultimii doi metri, că de fapt una ne-a spus pentru a nu ştiu câta oară şi alta a făcut. Nu vreau să mă refer la numele celor propuşi, fiindcă nu asta e discuţia. Discuţia e procedura prin care Guvernul Ponta înţelege să treacă pe lângă Parlament, unde trebuia să fie informaţi despre oamenii propuşi', a afirmat Iohannis.

Citește și: Cum ar putea fi audiată o propunere de comisar, dacă nu știm portofoliul României?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ