Klaus Iohannis: Joaca de-a ofiţerul acoperit poate afecta imaginea externă a României

| 23 sep, 2014

Discuţiile privind candidatului la prezidenţiale care ar fi ofiţer acoperit ar trebui clarificate de cel care le-a lansat, pentru a elimina orice suspiciune privind activitatea serviciilor secrete, a afirmat luni preşedintele PNL, Klaus Iohannis.

"Suntem într-un parteneriat strategic cu SUA, suntem în NATO, suntem în Uniunea Europeană, serviciile noastre sunt partenere cu celelalte servicii, îşi fac treaba. Această joacă de-a ofiţerul acoperit în campania electorală mi se pare că ne duce într-o zonă în care nu avem nimic de căutat. Cu aceste chestiuni nu faci glume de tip campanie electorală. Eu aş fi de părere să lămurim problema, în varianta cea mai bună să lămurească cel care a deschis tema, ca să o şi închidă şi să ne vedem de treburile noastre. Nu cred că e cazul să băgăm serviciile în aşa ceva", a spus Iohannis la Realitatea tv.

În opinia sa, situaţia creată nu afectează credibilitatea serviciilor secrete, dar poate afecta imaginea externă a României.

"Nu cred că în realitate le afectează credibilitatea, dar bine nu le face. Când încep şuete în jurul serviciilor, într-o ţară NATO, care se consideră serioasă, nu ne face bine. Nu e bine să avem astfel de discuţii prelungite şi fără nicio dovadă, că practic nu a venit nimeni cu nicio dovadă clară', a explicat liderul liberalilor.

El a mai spus că subiectul i se pare o diversiune şi a precizat că nu s-a simţit vizat de afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la candidatul care ar fi ofiţer acoperit.

"Eu am impresia că a fost o fumigenă, lansată pentru a acoperi altceva, nu ştiu ce. (...) Nu are de ce să-mi fie teamă, nu m-am simţit vizat, nici nu m-am simţit eu personal deranjat, că nu avea cum să mă vizeze', a spus Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ