Klaus Iohannis la Dacia: Nici nu intră în discuţie înlocuirea autostrăzii Piteşti-Sibiu prin orice altceva

| 08 oct, 2014

Autostrada Piteşti-Sibiu nu poate fi înlocuită cu niciun alt proiect propus de guvernanţi, întrucât face parte din Coridorul IV pan-european, este important pentru investitori şi beneficiază de finanţare europeană, a afirmat miercuri candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, după o vizită la uzina Dacia de la Mioveni.

'Doar de aici, de la Dacia Mioveni, vin şi pleacă zilnic două mii de camioane. Este impresionant şi pentru un flux atât de mare de trafic este nevoie, evident, de o infrastructură corespunzătoare. Şi atunci trebuie să spun, foarte clar, este obligatoriu să realizăm în integralitate, cât se poate de repede, Coridorul IV de autostradă, inclusiv bucata Piteşti-Sibiu, fiindcă altfel condiţiile de infrastructură aşteptate de investitori nu sunt îndeplinite. Nici nu intră în discuţie înlocuirea autostrăzii Piteşti-Sibiu prin orice altceva, mai cu seamă că această parte din Coridorul IV este finanţabilă, în cea mai mare măsură, din fonduri europene', a declarat Iohannis.

În opinia sa, analizele potrivit cărora tronsonul dintre Piteşti şi Sibiu nu s-ar califica pentru amenajarea ca autostradă nu au o bază reală. 'Noi trebuie să finalizăm Coridorul IV fiindcă este eligibil şi nu cred că poate să ne explice Guvernul cum a calculat că nu se califică pentru autostradă, dacă este coridor european. Este statuat, este asumat de România şi cred că aici toată lumea trebuie să explice guvernanţilor de atâtea ori până când şi dumnealor înţeleg că prioritatea este Coridorul IV şi închiderea tronsonului Piteşti-Sibiu', a mai spus liderul liberal.

Klaus Iohannis a vizitat miercuri fabricile din Curtea de Argeş ale companiilor germane Steinel şi Dr. Oetker, apoi a purtat discuţii cu oamenii de afaceri din zona de nord a judeţului Argeş. Programul candidatului ACL a mai inclus o vizită la Automobile Dacia, precum şi la o societate comercială din municipiul Piteşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ