Klaus Iohannis le dă tinerilor 11 motive să iasă la vot

| 31 oct, 2014

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, îndeamnă studenţii şi tinerii să meargă la vot pe 2 şi 16 noiembrie pentru lumea în care ar vrea să trăiască şi pentru a da unui nou preşedinte şansa de a fi alături de ei.

Într-un mesaj de răspuns adresat, vineri, studenţilor şi tinerilor intelectuali şi remis spre difuzare Agerpres, Iohannis le dă acestora 11 motive să se prezinte la vot şi afirmă că scrisoarea transmisă de aceştia l-a 'impresionat'.

'Scrisoarea voastră m-a impresionat mult şi, într-un fel, o aşteptam, căci voi sunteţi viitorul României şi nimic din ce facem şi construim azi nu are rost dacă nu ne gândim la voi. Proiectul meu pentru ţară, 'România lucrului bine făcut', are drept prioritate tocmai domeniul care vă preocupă cel mai mult: educaţia. Educaţia este, pentru mine, prioritate naţională. Mai mult, este o problemă de securitate naţională. Cred cu tărie că educaţia este cea mai mare şansă pe care o avem pentru a face România performantă. Cred, ca şi voi, că investiţia pe termen lung în educaţie este singura şansă de supravieţuire a unei naţiuni. Cred că o societate nu poate fi mai bună decât sistemul său de educaţie, pentru că nu există niciun alt sistem care poate să schimbe starea lucrurilor atât de profund. Da, a construi un sistem de educaţie performant reprezintă un lucru scump, însă este o investiţie în viitor, fără de care o naţiune nu poate progresa şi performa', spune liderul PNL, în mesajul remis, vineri.

El arată că s-a confruntat cu multe dintre situaţiile evocate în scrisoare de studenţi, în calitate de student, profesor şi inspector şcolar.

'Vă întrebaţi cine şi de ce are interesul să stea în calea dezvoltării educaţiei în România. Aflaţi că interesul este mare şi nu e străin de lumea politicii: cu cât populaţia unei ţări este mai puţin educată, cu atât este mai uşor de manipulat electoral, cu atât este mai uşor de minţit şi de furat. În aceste zile, se văd bine rezultatele lipsei de educaţie politică, democratică, electorală. Faptul că această ţară e condusă de un prim-ministru care a comis un plagiat e o dovadă a falimentului sistemului actual de învăţământ', completează Iohannis.

Candidatul ACL precizează că va demara în cazul în care va ajunge preşedinte o dezbatere naţională pe tema educaţiei.

'Ştiu că nu e uşor să fii student în România de azi, ştiu cum tinerilor cu studii superioare, uneori făcute în străinătate, li se râde în nas, atunci când vor să se angajeze. Cunosc incorectitudinea şi delăsarea din învăţământul universitar, după cum ştiu prea bine dificultăţile financiare cu care se confruntă cadrele didactice. Dragii mei, trebuie s-o spun: dacă vrem să avem o educaţie performantă, trebuie să recunoaştem că am greşit şi să începem să reconstruim întreg sistemul. Avem nevoie de o analiză serioasă şi de ţinte clare. Ca preşedinte, voi demara o dezbatere naţională pe tema educaţiei, în care îi voi implica pe toţi cei care au un cuvânt de spus în acest domeniu. Veţi fi, sper, partenerii mei în această dezbatere naţională. Soluţii există, dacă există voinţă politică, iar eu am voinţă politică să schimb sistemul de educaţie din România', spune Iohannis, în mesajul adresat vineri studenţilor.

Candidatul ACL arată că programul său cuprinde 11 puncte, primul referindu-se la educaţie, iar, în acest context, le dă tinerilor tot atâtea motive să meargă la vot pe 2 şi 16 noiembrie.

'Mergeţi la vot să arătaţi că vă pasă de viitorul vostru şi nu vreţi să-l lăsaţi pe mâna hoţilor şi a mincinoşilor, care promit locuri de muncă cu zecile de mii şi le distrug cu sutele de mii. Mergeţi la vot să redaţi încrederea întregii populaţii în tinerii ei. Secţiile de vot pline de tineri ar însemna deja o revoluţie, pe care nimeni nu poate să o conteste, să o confişte sau să o interzică. Mergeţi la vot ca să arătaţi că nici dezamăgirea, nici dezgustul faţă de oamenii politici nu vă pot împiedica să credeţi în viitorul vostru. Mergeţi la vot ca să schimbaţi ceea ce părinţii şi bunicii voştri n-au ştiut, n-au putut sau n-au avut voie să schimbe. Răzbunaţi-i votând ! Mergeţi la vot pentru tinerii inteligenţi şi talentaţi siliţi să părăsească ţara din cauza oamenilor politici, care şi-au promovat copiii, rudele şi nepoţii în funcţiile pe care ar fi trebuit să le ocupe tineri competenţi ca voi', arată Iohannis în enunţarea motivelor pentru care tinerii ar trebui să meargă la vot.

De asemenea, el arată că un alt motiv este legat de construirea unei ţări a valorilor democratice şi a respectului faţă de tineri.

'Dacă vreţi să eliberaţi ţara de încrengăturile de interese şi afaceri ilegale care sugrumă orice iniţiativă în folosul binelui public, atunci mergeţi la vot. Mergeţi la vot pentru lumea în care aţi vrea să trăiţi şi daţi unui nou preşedinte şansa de a fi alături de voi.(...) Mergeţi la vot şi arătaţi că vreţi să urmăm singurul drum posibil, pe care şi eu vreau să duc această ţară: spre Occident. (...) Mergeţi la vot pentru o Românie a bucuriei de a trăi într-o ţară a culturii, în care fiecare îşi găseşte locul meritat şi se simte acasă. Vreţi schimbare în învăţământul universitar şi preuniversitar? Vreţi un preşedinte care ştie ce înseamnă sistemul de educaţie şi căruia îi pasă de viitorul vostru? Mergeţi la vot, dragii mei!', conchide Iohannis.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a trimis pe 21 octombrie o scrisoare deschisă prin care le solicita celor 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie să îşi spună opinia despre sistemul educaţional şi problemele cu care se confruntă tinerii din România.

În scrisoare, studenţii le-au cerut candidaţilor la alegerile prezidenţiale motive pentru a iesi la vot.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 oct, 2014
Oana Timariu
JOS CU SASUL DE IOHANNIS!
In timpul mandatului de ministru doamna Elena Udrea a construit 3500 de locuinte pentru tineri si 1800 de locuinte sociale. Sa privim cum domnul Iohannis a reusit sa stranga avere din meditatii. Un scandal in care a aparut numele lui Klaus Iohannis este legat de faptul ca domnul din PNL ar fi castigat cateva case din centrul istoric al Sibiului pe baza unor documente false, locatarii acestora judecandu-se timp de cativa ani cu primarul.
31 oct, 2014
Mihai Nitu
Jos cu hotul de Iohannis!
Nimeni nu il va vota pe Iohannis, acest a pierdut multe procente in fata romanilor pentru toate afacerile ilegale cu copii pe care le-a facut. Klaus Iohannis, acest sas, primar al Sibiului se pare ca are probleme mari cu justitia, integritatea, averile pe care nu le poate justifica. Totodata, el are probleme si cu retrocedarile din Sibiu de care este acuzat, locatii date forumului german pe care-l conduce, l-a impropietarit cu bunuri ale sibienilor.
02 noi, 2014
DANIEL
COMUNISTULE HABAR NU AI CE SCRI

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ