Klaus Iohannis, mărturisiri în premieră despre tinerețea lui

| 12 feb, 09:34

Președintele Klaus Iohannis a ieșit din cadrul oficial al discursurilor sale clasice și a vorbit despre perioada adolescenței.

 

Klaus Iohannis a mărturisit că în tinerețe și-a dorit să schimbe lucrurile și, referindu-se la ceea ce se petrece astăzi, a spus că, întrucât la acea vreme "nu aveam foarte multe surse gratuite de distracție, tip televizor, rețele sociale", atunci "am petrecut foarte, foarte mult timp discutând între noi, ceea ce astăzi pare, mai degrabă, o excepţie".
"Ca titlu general, tinerețea întotdeauna a fost frumoasă, și a mea, și a voastră, și a părinților voștri, și a bunicilor voștri, dar preocupările sunt, cu siguranţă, unele identice și unele foarte diferite. Noi ne-am dorit să mergem la școală, să învățăm ca să ajungem ceva în viață; cred că același lucru îl doriți și voi. Noi ne-am dorit să fim împreună cu prietenii ca să ne simțim bine și să discutăm lucrurile care ne preocupă; cred că voi vă doriți aceleași lucruri. Noi ne-am dorit să facem un pas înspre viitor față de părinți și cred că și voi vă doriți același lucru.
Lucruri care ne deosebesc...Privațiunile pe care le-am suportat în mod, zic eu, foarte interesant nu ne-au luat speranța. Cel puțin eu, cercul meu de prieteni, colegi de la școală, noi nu am fost oameni chiar fără speranță, noi ne-am dorit să schimbăm lucrurile.
Pe parcurs ne-am dat seama că este extrem de greu, dar dorința de a schimba lucrurile a existat și cum privațiunile au fost de natură multiplă, nu doar materiale - fiindcă acestea sunt evidente și nu cred că are rost să intrăm mai mult în aceste detalii - privațiunile de tip informație, am avut puțină informație și, într-adevăr, Europa Liberă, Vocea Americii au fost canale pe care le-am cunoscut, le-am folosit. Dar nimic nu se compară cu imensul flux de informație pe care oricare dintre noi îl primește astăzi.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ