Klaus Iohannis: Nu credem că vor fi cazuri multe de traseism politic

| 29 aug, 2014

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat vineri, la Slatina, că nu crede că vor fi multe cazuri de traseism politic şi că până acum preşedinţii de filiale nu i-au semnalat cazuri de primari care să-şi fi anunţat intenţia de a pleca din partid.

'Suntem indignaţi că Guvernul a îndrăznit să dea o astfel de ordonanţă, suntem dezamăgiţi şi, totuşi, putem să spunem că noi credem în aleşii noştri. Nu credem că vor fi cazuri multe de acest tip de traseism politic. Nu putem acum, sigur că avem 1.500 de primari, să spunem că niciunul nu va pleca vreodată, dar cazurile vor fi izolate. Dar ca să vă spun drept, niciunul dintre preşedinţii de filiale nu a venit să îmi spună că există un primar care deja şi-a anunţat intenţia să plece. Avem toată speranţa ca această ordonanţă să nu producă efectul scontat de PSD, care PSD, de altfel, prin această ordonanţă, ca şi prin ordonanţa 45 pe care am atacat-o în instanţă, nu doreşte decât să creeze avantaje nete pentru propriul candidat', a declarat Iohannis.

Liderul PNL a subliniat că PNL şi PDL nu vor primi aleşi locali de la alte partide, demonstrând în acest fel că dezavuează traseismul politic. 'Vă spun că nu ne ajută şi fiindcă nu vrem să ajute. Am luat împreună, în ACL, decizia: pur şi simplu nu vom primi primari şi consilieri care vor să migreze de la oricare partid la noi, fiindcă noi dezavuăm de principiu un astfel de traseism. Deci noi cert nu vom câştiga nimic de aici, cum cred că nici PSD nu va câştiga nimic de aici. Partea proastă este că vom pierde cu toţii din această figură fiindcă se încalcă principiile democraţiei', a mai declarat Iohannis.

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanţă de urgenţă care le permite aleşilor locali să opteze, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri.

Copreşedinţii Alianţei Creştin Liberale (ACL) PNL- PDL, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, au participat vineri, la Slatina, la Delegaţia Permanentă reunită a ACL PNL-PDL Olt. La eveniment au fost prezenţi şi Ludovic Orban, Mihai Voicu, Cezar Preda, Teodor Atanasiu, Cristian Buşoi, Marian Jean Marinescu, Gigel Ştirbu, precum şi aleşii locali din judeţul Olt ai celor două partide, militanţi, membri ai birourilor politice locale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ