Klaus Iohannis, pentru două zile în Bulgaria. Președintele va vizita Plevna și Grivița

| 14 iun, 19:48

Preşedintele Klaus Iohannis merge, miercuri şi joi, în Bulgaria, la un forum de afaceri și va avea întâlniri cu omologul său, Rosen Plevneliev, dar şi cu premierul Boyko Borisov.

Președintele va vizita și  localităţile Plevna şi Griviţa, „locuri emblematice pentru independenţa României”.

Discuţiile cu liderii bulgari vor viza aspecte de cooperare economică şi sectorială, precum şi investiţiile, securitatea energetică şi transporturile, potrivit Administraţiei Prezidenţiale citate de News.ro.

Iohannis va participa, alături de preşedintele Bulgariei, la deschiderea Forumului de Afaceri româno-bulgar, în condiţiile în care România este al treilea partener comercial european al Bulgariei, cu un nivel al schimburilor preconizat a ajunge, în 2016, la 4 miliarde de Euro. Programul preşedintelui va cuprinde şi vizitarea şantierului interconectorului de gaz Giurgiu-Ruse, "un proiect important pentru securitatea energetică a ambelor state şi a regiunii".

Pe agenda discuţiilor se vor afla şi teme ce ţin de probleme cu care se confruntă Uniunea Europeană, NATO şi comunitatea internaţională, inclusiv în Vecinătatea Estică şi în regiunea Mării Negre. "Pregătirea Summitului NATO din luna iulie va avea un loc important pe agenda discuţiilor, cu accent pe întărirea echilibrată a Flancului Estic al Alianţei, inclusiv pe dimensiunea sa sudică, poziţie pe care ambele state o susţin", potrivit Preşedinţiei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ