Klaus Iohannis: Primarii care vor cădea în capcana ordonanţei privind migraţia riscă să-şi piardă mandatul

| 11 sep, 2014

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Klaus Iohannis, a declarat joi, la Drobeta Turnu Severin, că aleşii locali care vor părăsi partidul în numele căruia au obţinut mandatul în iunie 2012 riscă să fie demişi.

'Eu i-am avertizat şi le-am recomandat să nu facă acest pas, fiindcă ordonanţa de urgenţă privind migraţia primarilor adoptată de Guvern nu este constituţională. O spun şi eu, o spune şi societatea civilă. Ea va fi anulată şi se va reveni la legea veche şi atunci cei care au căzut în capcană riscă să-şi piardă mandatul', susţine liderul liberal.

Potrivit sursei citate, Alianţa Creştin Liberală (ACL) va continua să conteste respectivul act normativ care încalcă principiile democratice, 'întrucât nu se poate schimba arhitectura politică a societăţii cu câteva săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale numai pentru a favoriza un anume candidat'.

'Aşa ceva nu se face. În Europa secolului XXI a ignora o lege care legiferează o normă juridică şi a o înlocui cu alta partizană înseamnă că nesocoteşti statul de drept. Dar, se pare că unii dintre politicieni nu au ajuns în acest secol şi nici în Europa nu vor să fie. De aceea am reacţionat vehement şi am atacat chiar şi demersul iniţiatorului', a afirmat Iohannis.

În context, prezidenţiabilul ACL a mai spus că nu crede că 'migraţia aleşilor locali va deveni un fenomen de masă' şi că 'primarii vor avea inteligenţa să nu-şi schimbe în 45 de zile decât, eventual, hainele'.

Guvernul a aprobat, la sfârşitul lunii august, o ordonanţă de urgenţă care le permite aleşilor locali să opteze în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ