KLAUS IOHANNIS, primele declaraţii despre vacanţa prelungită

| 01 sep, 10:06

Klaus Iohannis a oferit, marţi, primele declaraţii despre vacanţa prelungită pe care a avut-o în această vară.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, deşi nu a fost foarte vizibil în ultima perioadă, priorităţile saşe au rămas aceleaşi. "Poate că unii se aşteptau să vorbesc de partide sau să aibă o vară mai agitată din punct de vedere politic, poate pe alţii îi nemulţumeşte lipsa breaking news-urilor, dar vă asigur că pentru mine conduita promisă şi priorităţile asumate au rămas aceleaşi şi nu vor fi umbrite de efervescenţa politică sau de circumstanţe de moment", a declarat Klaus Iohannis, prezent la o conferinţă pe teme de cercetare.

"Cercetarea şi educaţia sunt şansa pe care România o are, şansa unui viitor pe care nu avem voie să-l ratăm. România puternică nu poate fi bazată decât pe cunoaştere, iar prosperitatea şi progresul social vin împreună cu ea. Toate guvernele care s-au succedat în timp au ştiut asta, toţi actorii politici şi sociali l-au ştiut şi îl ştiu şi cu toate astea domeniul cercetării suferă de pe urma unei vechi metehne: lucruri începute şi neterminate şi intenţii neoncretizate. Stăm bine la capitolul documente, dar lipseşte aplicarea lor. Domeniul cercetării nu trebuie să fie la limita supravieţuirii, nu putem fi pe ultimul loc la inovare. Efectele sunt economia necompetitivă şi valoarea adăugată mică a produselor şi serviciilor", a mai spus preşedintele la evenimentul ştiinţific, la Academia Română.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ